Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Γλυφάδα: Παρέμβαση της ΕΛΑΣ για τις απειλές εναντίον των αυτόκλητων τιμωρών στο Tik Tok - Ξεκινά έρευνα


Εκτός ορίων κινδυνεύουν να ξεφύγουν οι αντιδράσεις για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα, με ανήλικους αυτόκλητους τιμωρούς να δημοσιοποιούν τα στοιχεία των δράστιδων και να απειλούν πως θα τις τιμωρήσουν για όσα έκαναν.
Πριν από λίγο η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Tik Tok και καλούν σε πράξεις βίας κατά των κοριτσιών, που έστησαν την ενέδρα στην 14χρονη.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Αναφορικά με την υπόθεση βιαιοπραγίας σε βάρος 14χρονης, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν περιέλθει διάφορα βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο αυτά παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων, ενώ παράλληλα έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό, καθώς και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις. Τα ευρήματα της έρευνας διαβιβάζονται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της πλατφόρμας, με σκοπό την αφαίρεση των εν λόγω βίντεο», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Βρείτε σπίτι γιατί θα καεί»



Με μία σύντομη αναζήτηση στο δημοφιλές μέσο μπορεί κανείς να βρει υποτιθέμενες φωτογραφίες των ανηλίκων, τα ονοματεπώνυμα τους, τους αριθμούς των κινητών τους, ακόμα και τις διευθύνσεις τους. Την ίδια ώρα χρήστες απειλούν πως θα βρουν τις ίδιες και τις οικογένειες τους.
«Βρείτε σπίτι από τώρα γιατί θα καεί», αναφέρει χρήστης. «…Πως νιώθεις που σε ψάχνουν όλοι και από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο;» γράφει άλλος.



«Μάθαμε που μένει και πάμε να δώσουμε μερικές αγκαλίτσες», γράφει τρίτος, δημοσιεύει ένα βίντεο, που δείχνει έναν όχλο να κινείται απειλητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα