Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Aνακαλούνται δημητριακά βρώμης - Ποιας γνωστής εταιρείας είναι

Οι γαλλικές Αρχές Ασφάλειας Τροφίμων ανακοίνωσαν ότι ανακαλούνται παρτίδες των γνωστών δημητριακών βρώμης Quaker μαύρη σοκολάτα με αριθμούς παρτίδας 3168930010906 και 3168930010869 και με ημερομηνίες λήξης από τις 16/3/2025 έως και τις 19/4/2025.
Ο λόγος που αποφασίστηκε η ανάκληση των επίμαχων παρτίδων του προϊόντος είναι το γεγονός ότι κατόπιν σχετικών ελέγχων ανιχνεύθηκε παρουσίας γάλακτος που όμως δεν αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος. Μια τέτοια ελλιπής σήμανση ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία ατόμων που έχουν αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.
Σύμφωνα με το κείμενο της ενημέρωσης οι καταναλωτές καλούνται να επιστρέψουν το προϊόν στο κατάστημα και να μην το καταναλώσουν όσοι έχουν ευαισθησία στο γάλα. Οι καταναλωτές που δεν αντιμετωπίζουν αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά που μπορούν να το καταναλώσουν χωρίς κανένα κίνδυνο.
Οι ενήλικες με αλλεργία στο γάλα αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου ως προς την πιθανότητα εμφάνισης πολλαπλών αλλεργικών σοκ αφού το γάλα βρίσκεται ως «κρυμμένο» συστατικό σε πολλές τροφές. Συνεπώς πρέπει να είναι απολύτως ενήμεροι για την σοβαρότητα της κατάστασης και να είναι πάντα εφοδιασμένοι με σετ αντιμετώπισης αλλεργικού σοκ το οποίο θα περιλαμβάνει πρωτίστως ένεση αδρεναλίνης και εν συνεχεία αντισταμινική και κορτιζονούχα αγωγή. Θα πρέπει να εκπαιδευθούν πέρα από το να χρησιμοποιούν το σετ και στο να αναγνωρίζουν τα πρώιμα συμπτώματα αλλεργικού σοκ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα