Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Πολάκης στον Άρειο Πάγο: Μήνυση κατά Λινού και αίτηση αναίρεσης της απόφασης για ΚΕΕΛΠΝΟ

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, ο οποίος κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη μη κερδοσκοπική εταιρεία, που κατά τον κ. Πολάκη σχετίζεται άμεσα με την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή, Αθήνα Λινου.
Σύμφωνα με το βουλευτή Χανίων και υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η εταιρεία της Αθηνάς Λινού που σύμφωνα με τον ίδιο, ενδέχεται να έχει προκαλέσει ζημιά στο δημόσιο άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ, με «προκάλυμμα φιλανθρωπίας κατανάλωνε μεγάλα χρηματικά ποσά από Περιφέρειες και δήμους».
«Πρέπει να έχει εμπλακεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος άνω των 5 εκατ. Ευρώ. Φαίνεται η κα Λινού με το προκάλυμμα της φιλανθρωπίας καταναλώνει μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος από Περιφέρειες-Δήμους και προγράμματα τα οποία περιγράφονται στην μηνυτήρια αναφορά από το 2009. Ζητώ από την Εισαγγελέα να πράξει τα δέοντα», είπε μεταξυ άλλων ο βουλευτής Χανίων.
Η μηνυτήρια αναφορά Πολάκη για την Αθήνα Λινού και την εταιρεία της θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Επιπλεον, ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αίτησης αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα τέσσερα πρώην στελέχη του Οργανισμού υγειας.
«Είναι μία υπόθεση που αφορά διασπάθιση δημοσίου χρήματος με παράνομους διορισμούς πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ, που είχε κάνει ο κ.Γεωργιάδης την περίοδο 2013-14 και η οποία παρά τα πορίσματα και τα εισαγγελικά βουλεύματα που αμετάκλητα παρέπεμψαν σε δίκη καταδεικνύοντας την ενοχή, τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία» ανέφερε σχετικά ο κ.Πολάκης.
Μάλιστα, ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά δεύτερη δίκη με τους ίδιους κατηγορουμενους για 74 παράνομους διορισμούς σε δημόσιους φορείς Υγειας, πάλι επί Υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγειας.
Ο κ. Πολάκης ερωτηθείς για τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, δήλωσε ότι είναι ο μοναδικός που έχει καταθέσει έως τώρα επίσημη υποψηφιότητα για την Προεδρία, αλλά και ο μόνος που έχει γνωστοποιήσει πρόγραμμα με τις πολιτικές του θέσεις. Όπως ανέφερε, ο βουλευτής Χανίων το πρόγραμμα περιοδειών ξεκινά από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την προσεχή Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα