Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Φουντώνει η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ: Στα μαχαίρια Δούκας - Ανδρουλάκης και η παρέμβαση Γερουλάνου

Πριν καν περάσουν δύο 24ωρα από το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που τους χάρισε θετική δημοσιότητα, η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα μεταξύ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, με τον Δήμαρχο Αθηναίων να καταγγέλλει ότι είναι θύμα δολοφονίας χαρακτήρα στα social media από συνεργάτες του συνυποψηφίου του. Από την πλευρά Ανδρουλάκη διαψεύδεται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, αλλά το επιτελείο του Χ.Δούκα επιμένει παραπέμποντας σε αναρτήσεις πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και προσωπικών φίλων του Ν. Ανδρουλάκη, που είτε τον κατηγορούν για «ακραίο αμοραλισμό» είτε τον περιγράφουν ως «ψυχιατρική περίπτωση» ή τον χλευάζουν ότι φορούσε «περουκίνι» στην ΕΡΤ.
Στην κόντρα παρενέβη ο Παύλος Γερουλάνος, κρατώντας ίσες αποστάσεις και από τους δύο, εγκαλώντας τους ότι υπονομεύουν «αυτό που καταφέραμε» (στο debate). «Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν», σημειώνει.
Η αλήθεια είναι ότι η πόλωση είναι τόσο μεγάλη στα μπλοκ Ανδρουλάκη και Δούκα που αρκετές φορές γίνονται διαδικτυακοί καβγάδες που χαρακτηρίζονται από φανατισμό και τοξικότητα. Υπάρχει οπαδισμός και η αντιπάθεια στην κορυφή φαίνεται πως έχει επηρεάσει καταλυτικά τη βάση.
Στη διάρκεια του debate ήταν ορατή η απώλεια κάθε συντροφικότητας μεταξύ τους. Με τη φράση «ήσουν ο ευνοούμενός μου» ο Νίκος Ανδρουλάκη έδειξε ότι τον θεωρεί αχάριστο, που πρόδωσε την εμπιστοσύνη του και δεν εκτίμησε την ευκαιρία που του έδωσε να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων. Με την ειρωνεία «Χάρη, δεν είσαι Μιτεράν» και το δηλητηριώδες «ευτυχώς για εμάς ούτε Ερντογάν» δεν άφησε καμία αμφιβολία για την εχθροπάθεια με την οποία αντιμετωπίζει τον βασικό ανταγωνιστή του στη διεκδίκηση της ηγεσίας.
Ο Χάρης Δούκας από την πλευρά του δεν άφησε τίποτα να πέσει κάτω και απάντησε επιθετικά, κατηγορώντας τον Ν. Ανδρουλάκη για «απρέπεια», ενώ σταθερά στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τον εγκαλεί για «αλαζονεία».
Στα επιτελεία άλλων υποψηφίων διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο Χάρης Δούκας δεν πήγε όσο καλά περίμενε στο debate και προκαλεί μια σύγκρουση με τον Νίκο Ανδρουλάκη που νομίζει πως θα τον ευνοήσει, ενώ βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν πάρει θέση υπέρ κάποια υποψηφιότητας ανησυχούν μήπως το τελευταίο δεκαήμερο πριν από την εκλογή ηγεσίας μολυνθεί η αντιπαράθεση σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει μέχρι τώρα.
Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα
Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς.
Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις.
Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου.
Η απάντηση του επιτελείου του Ν. Ανδρουλάκη
Κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου.
Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού.
Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση.
H δήλωση του Παύλου Γερουλάνου
«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο.
Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν.
Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα