Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί: Υπέρογκα τα ποσά από τους δανειολήπτες μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού

Υπέρογκα ποσά για προκαταβολή , και υψηλές δόσεις που δεν ανταποκρίνονται στους μισθούς ζητούν από τους δανειολήπτες που έχουν κόκκινα δάνεια , από τον εξωδικαστικό μηχανισμό, όπως αναφέρει στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά « 22.000 αιτήσεις έχουν γίνει αποδεκτές αλλά αυτό που δεν έχουμε μάθει , πόσοι από αυτούς που έχουν κάνει την αίτηση συνεχίζουν να πληρώνουν τη δόση που έβγαλε ο εξωδικαστικός . Είναι μεγάλες, δυσανάλογες με τα εισοδήματα. Για παράδειγμα, ευάλωτη δανειολήπτρια η οποία έχει εισοδήματα για τα 600 ευρώ , πρέπει να δώσει 550 ευρώ δόση».
Αρχικά, όπως λέει η κυρία Φραγκάκη, οι πολίτες αποδίδονται για να γλιτώσουν τον πλειστηριασμό . «Για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί όμως η συγκεκριμένη γυναίκα να πληρώνει; Για έναν μήνα, δύο – τρεις; Μετά τι γίνεται; Το υπουργείο οφείλει να μας ενημερώσει από τις 22.000 ευρώ που έκαναν την αίτηση και την αποδέχθηκαν, πόσο εξυπηρετούνται ;».
26.000 ευρώ προκαταβολή ζήτησαν από άνεργο
Σύμφωνα με την δικηγορία, «όταν ξεκινήσει η διαδικασία της αίτησης, ζητήθηκε το 10% της οφειλής , εκτός από τους ευάλωτους, που σε αυτή την περίπτωση υπάρχει εξαίρεση. Εκτός εξωδικαστικού, οι προκαταβολές που ζητούνται είναι πραγματικά υπέρογκες . Για παράδειγμα, ένας πρώην ταξιτζής, που είναι άνεργος και η γυναίκα του, του ζητάει 120.000 ευρώ που χρωστάει, να καταβάλλει ως προκαταβολή 26.000 ευρώ για να μην γίνει ο πλειστηριασμός του Νοέμβριου . Δεν του κάνει διαγραφή γιατί του λένε πως η αξία του ακινήτου είναι υψηλότερη σε σχέση με το χρέος και καλείται αυτός ο άνεργος άνθρωπος, ο οποίος δεν εντάσσεται στους ευάλωτους καθώς λαμβάνεται η προηγούμενη χρονιά, στην οποία εργαζόταν βάση φορολογικής δήλωσης, να δώσει 26.000 ευρώ. ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα