Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Τέσσερις συλλήψεις - "Εγκέφαλος" του κυκλώματος 23χρονος: Διακινούσαν κοκαΐνη και χασίς στην Καλαμάτα

Σε τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά προχώρησαν την Πέμπτη το πρωί στην Καλαμάτα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας… “Εγκέφαλος” της υπόθεσης ήταν ένας 23χρονος που από τα μέσα Ιουνίου προμήθευε κοκαΐνη και χασίς χρήστες στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, αγοράζοντας ποσότητες από άγνωστο προμηθευτή.
Ειδικότερα διακινούσε τα ναρκωτικά με το αυτοκίνητο του κλείνοντας ραντεβού σε προκαθορισμένα σημεία. Είτε πήγαινε στα σπίτια των χρηστών είτε στους χώρους εργασίας τους είτε τα προμήθευε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε ο ίδιος στην Καλαμάτα.
ΚΩΔΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Ο συλληφθείς μιλούσε με τους πελάτες με κωδικές ονομασίες και λάμβανε μέτρα αντιπαρακολούθησης…
Χαρακτηριστικά την αγοραπωλησία ναρκωτικών την έλεγαν “θα πιούμε καφεδάκι” ή “θα έρθω να σε δω” ή “θα σε κεράσω εγώ μπυρίτσα”.
Την ποσότητα των ναρκωτικών την έλεγαν καφεδάκι ή μπύρα.
Πολλές φορές δε, τα ναρκωτικά δεν δίνονταν χέρι με χέρι, αλλά τα άφηνε σε συγκεκριμένα σημεία, όπως μέσα σε σιδεροσωλήνες ή σε ρολόγια του ΔΕΔΔΗΕ!
Υπολογίζεται πως ο κύκλος των τοξικομανών που προμήθευε ναρκωτικά ο 23χρονος έφτανε τα 20 άτομα, ενώ πωλούσε την κοκαΐνη προς 100 ευρώ ανά γραμμάριο και το χασίς προς 6 ευρώ ανά γραμμάριο. Μαζί με τον 23χρονο συνελήφθη και μια 18χρονη ύστερα από έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο του 23χρονου και προέκυψε πως διέμεναν στο ίδιο σπίτι.
Σε έρευνα μάλιστα που έγινε στο αυτοκίνητο βρέθηκαν 7 γραμμάρια κοκαΐνης, 470 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο σπίτι τους στην Καλαμάτα κατασχέθηκαν 104,4 γραμμάρια κοκαΐνης διαμερισμένα σε ποσότητες, ένα γραμμάριο χασίς σε δύο ποσότητες, ένα κουτάλι ως δοσομετρητής, δύο βεγγαλικά, 765 ευρώ και 3.801 ΔιΛεκ Αλβανίας και δύο κινητά τηλέφωνα.e
“ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ” ΕΝΑΣ 56ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ 23ΧΡΟΝΟΣ
Στη συνέχεια όπως προέκυψε από την προανάκριση, ένας ακόμη 23χρονος και ένας 56χρονος λειτουργώντας ως “βαποράκια”, προμηθεύονταν από αυτόν, ποσότητες κοκαϊνης και κάνναβης και την διακινούσαν στην περιοχή της Καλαμάτας.
Την Πέμπτη το πρωί συνελήφθησαν κι αυτοί και σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν συνολικά 226,7 γραμμάρια χασίς σε ποσότητες, 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο ηλεκτρικές ζυγαριές και δύο κινητά τηλέφωνα.
Υπολογίζεται πως οι συλληφθέντες από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν κέρδη που θα έφταναν τις 75.000 ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν πάνω από 110 γραμμάρια κοκαΐνης και 220 γραμμάρια κάνναβης.
Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και το κατά περίπτωση αδίκημα παράβασης της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών και θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.     Κ.Ηλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα