Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Τριφυλία το μεγαλείο σου

Του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας με το συνδυασμό της Χάιδως Παναγιωτοπούλου «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια»
Δε θα ευτελίσω τη γλώσσα μου και δεν θα τη βουτήξω σε ανούσιες λέξεις, όπως έχουν μάθει στα δημοτικά συμβούλια Τριφυλίας, Πιστός στην υπόσχεσή μου, μετά την τιμή που μου κάνατε με την ψήφο σας, να εκλεγώ στο τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας, με το συνδυασμό της κ. Χάιδως Παναγιωτοπούλου, υποχρεούμαι να είμαι η φωνή σας, στους αγώνες για προάσπιση των συμφερόντων σας και να αγωνιστώ στο μέτρο που μου αναλογεί για την επίλυση των μεγάλων αναγκών και προβλημάτων της δύσμοιρης πόλης μας, νιώθοντας ντροπή και λύπη, σας γνωρίζω τα πεπραγμένα της 7/9/2024 στο συμβούλιο λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στο οποίο η κ. Χ. Παναγιωτοπούλου απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας. 
Ετέθη προς συζήτηση από το τοπικό συμβούλιο Κυπαρισσίας το χρόνιο πρόβλημα του γηπέδου Κυπαρισσίας. Το πλέον ακατάλληλο και χειρότερο της Μεσσηνίας. Σε αυτό αθλούνται και αγωνίζονται πλήθος συλλόγων, ο ΑΟΚ, το Καλό Νερό, Ο Κυπαρισσεύς, με τα παιδικά και προπαιδικά τους τμήματα, οι μαθητές του Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑΛ, οι σύλλογοι κλασικού αθλητισμού, ο ΔΙΩΝ, ΑΣΤ, ΝΟΚΥ, καθώς και οι συμπολίτες μας που αθλούνται. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, μίλησαν οι αντιδήμαρχοι : αθλητισμού κ. Β. Αθανασόπουλος, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Α. Βλάχος και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρισσίας. Κάτι ψέλλισαν για μια νέα μελέτη 400.000 ευρώ και ακούγοντάς τους σε έκαναν να πιστέψεις ότι το γήπεδο της Κυπαρισσίας ήταν ισάξιο με το Ολυμπιακό Στάδιο. 
Μετά το πέρας των ομιλιών τους, ζήτησα να τοποθετηθώ επί του θέματος, για την υποβολή προτάσεών μου και έκπληκτος διαπίστωσα ότι δεν ήθελαν να μιλήσω, και με ένα νεύμα διαταγής του κ. Βλάχου, λύθηκε η συνεδρίαση και όλοι αποχώρησαν. 
Ευχαριστώ την κ. Κ. Τσιγγάνου για την στήριξή της. 
Ίσως οι έντεκα (11) έμμισθοι και Σια, ρεκόρ Ελλάδος, ήταν κουρασμένοι από τα πολλά πανηγύρια που συμμετείχαν, στα πλαίσια εκτέλεσης των καθηκόντων τους από τις «άπειρες» πολιτιστικές εκδηλώσεις «μπουζουκιών και τσιφτετελιών» του καλοκαιριού, με έξοδα φυσικά των δημοτών Τριφυλίας.
 Άραγε πόσο να στοίχησαν; κ. Βλάχο, επικεφαλής επί πέντε (5) έτη, της τεχνικής υπηρεσίας Τριφυλίας και ως αντί αυτού του κ. Δημάρχου, θεωρείσαι κύριος υπεύθυνος για την παραμέληση της Κυπαρισσίας και εν προκειμένω για το γήπεδο της Κυπαρισσίας, για την υποβάθμιση των ποδοσφαιρικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης. Χωρίς αθλητικούς χώρους, και οι τελευταίοι εναπομείναντες συμπολίτες μας, που έβαζαν χρήματα από το υστέρημά τους, για την αγάπη τους στους συλλόγους και τα παιδιά της πόλης μας, αποσύρθηκαν, ελλείψει εγκαταστάσεων, προοπτικών, και βλέποντας τους αθλητές σε συνεχείς τραυματισμούς. 
Εύχομαι να μη φανεί στο μέλλον, ότι οι ενέργειές σας δεν διακατέχονταν από δόλο ενάντια στην πόλη της Κυπαρισσίας. 
Για του λόγου του αληθές, την 15η Σεπτεμβρίου 2023, λίγο πριν τις εκλογές, με πανηγυρισμούς και τυμπανοκρουσίες ο Δήμος Τριφυλίας ανακοίνωσε ότι υπεβλήθη επιτέλους ο πλήρης φάκελος για την ανακατασκευή του γηπέδου Κυπαρισσίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.
 Δεν θέλω να αναφερθώ στις κακές γλώσσες ότι ο φάκελος ήταν άνευ ουσίας, με το ποστάρισμα για αναμνηστικές φωτογραφίες με τον κ. Περιφερειάρχη. Ίσως ο κ. Δήμαρχος το εν λόγω χρονικό διάστημα να μην ήταν γνώστης της κατάστασης. Προσωπικά δεν θα ανεχτώ στο μέλλον αυτήν την απαξιωτική αντιμετώπιση, στο Ναό Της Τριφυλίας που είναι ο χώρος του Δημαρχείου, που έχει χτιστεί με τον ιδρώτα και τους κόπους των συμπολιτών μου. Φτάνει πιά. Από τούδε και στο εξής, κάθε απάντησή μου θα είναι δυσανάλογη των προσβολών, των θεσμών και των προσώπων. 
Εντύπωση μου προξένησαν όλοι οι ΑΦΩΝΟΙ όταν είναι παρόν ο κ. Δήμαρχος, είρωνες, τραμπούκοι και λαλίστατοι εν τη απουσία του.
Αγαπώ την Κυπαρισσία και πάντα θα αγωνίζομαι ενάντια των κατακτητών. Θα επανέλθω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα