Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Μάριος Σαλμάς: Το παρασκήνιο για τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ και η πρώτη τοποθέτησή του


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στη Νέα Δημοκρατία, μετά την παραπομπή του Μάριου Σαλμά στο πειθαρχικό της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής του από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Η συνεδρίαση όπου θα επικυρώσει και τυπικά τη διαγραφή του κ. Σαλμά θα διεξαχθεί στις 12 το πρωί της Δευτέρας, και έρχεται μετά από μια σειρά από τοποθετήσεις του, που προκάλεσαν έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου και σκληρές διαρροές από την Πειραιώς.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλμάς είχε καταγγείλει μέσω του OPEN αλλά και άλλων τηλεοπτικών σταθμών «φωτογραφικούς διαγωνισμούς, για κυλικεία νοσοκομείων και αρχαιολογικών χώρων».. Έχει τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα σε πολλές περιπτώσεις, λέγοντας μάλιστα πως επιλέχθηκε ως ανάδοχος μια αλυσίδα εστίασης που κατέθεσε τη χαμηλότερη προσφορά, ισχυριζόμενος πρακτικά πως δεν έχει διαδικασία πλειοδοσίας.
Οργισμένη διαρροή από την κυβέρνηση
Κομματικές πηγές, εξηγούσαν ότι η παραπομπή Σαλμά αφορούσε στο εξής: Η αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».
Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, «η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας. Επιπλέον, όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη».
Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Σαλμάς με τον παρουσιαστή του OPEN Νίκο Στραβελάκη, ο βουλευτής ανέφερε πως δεν έχει δει το κατηγορητήριο, ώστε να απολογηθεί επ αυτού, εικάζει ότι πρόκειται για τις καταγγελίες του περί φωτογραφικών διαγωνισμών στα κυλικεία, ενώ διαμήνυσε πως είναι 25 χρόνια βουλευτής και ήταν πάντα τυπικός. Υποστήριξε πως έχει επαναλάβει τα όσα ανέφερε στην ΚΟ της ΝΔ, στον πρωθυπουργό, ενώ λέει πως έκανε ερώτηση για την οποία δεν είχε λάβει απάντηση. Ανέφερε δε πως δεν πρόκειται για καταγγελίες απλά, αλλά για τεκμηριωμένη υπόθεση.
Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σαλμάς, προ μηνών είχε επεισόδιο με τον κ. Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ. Τότε ο κ. Σαλμάς, είχε ρωτήσει: «Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς; Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».
Ο πρωθυπουργός που πήρε αμέσως το λόγο απάντησε: «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους. Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους. Στηρίζουμε τους πολλούς».
Επιπρόσθετα, ήταν ανάμεσα στους 11 βουλευτές της ΝΔ που υπέγραψαν την ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα «κόκκινα δάνεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα