Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αντ. Ρουπακιώτης προς βουλευτές ΝΔ: «Σήμερα θυμηθήκατε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας;»


Αντιπαράθεση για το νέο κώδικα ναρκωτικών – η ΝΔ θα καταψηφίσει δυο άρθρα 
Αντ. Ρουπακιώτης προς βουλευτές ΝΔ: «Σήμερα θυμηθήκατε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας;»Στα «κάγκελα» είναι οι βουλευτές της ΝΔ για τις ρυθμίσεις που επιφέρει ο νέος κώδικας ναρκωτικών που εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης, δηλώνοντας ότι το κόμμα τους θα καταψηφίσει δυο άρθρα του σχετικού νομοσχεδίου. Η διάσταση αυτή έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά το θέμα κυβερνητικής συνοχής και συνευθύνης που υφίσταται. Τα «αγκάθια» για τους διαφωνούντες βουλευτές είναι η προβλεπόμενη μείωση ποινών για χρήστες ναρκωτικών, αλλά κυρίως η υποχρέωση του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Σημειώνεται, ότι εκτός της ΝΔ στην κατεύθυνση της καταψήφισης κινούνται τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσο και η Χρυσή Αυγή.
Η εκ των έσω κριτική που δέχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης στηρίχθηκε στο επιχείρημα ότι εκχωρείται εθνική κυριαρχία, καθώς η δυνατότητα «αναψηλάφησης» δικαστικών αποφάσεων μετά από ένσταση των εμπλεκομένων στα ευρωδικαστήρια, εκτός των άλλων, «ανοίγει τον δρόμο στην αυτοαποκαλούμενη ΄΄Τουρκική Ένωση Ξάνθης΄΄ και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις». Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Αν. Νεράντζης το κόμμα του θα καταψηφίσει τα άρθρα «με τα οποία καθιερώνεται δικαίωμα ασκήσεως αναψηλαφήσεως σε κάποιον που πήγε στο ευρωδικαστήριο και αυτό αποφάσισε ότι η απόφαση του Άρειου Πάγου δεν τήρησε τους όρους περί δίκαιης δίκης». Εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η κυρία Χρυσούλα Γιαταγάνα ανέφερε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μετατρέπουν τα εθνικά μας δικαστήρια σε επαρχιακά δικαστήρια της ευρωπαϊκής ένωσης», ενώ ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης από την Χρυσή Αυγή, είπε ότι το κόμμα του είναι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών για τα ναρκωτικά και ζήτησε την εσχάτη των ποινών για τους μεγαλέμπορους.
Ο κ. Ρουπακιώτης δεν άφησε αναπάντητα τα πυρά που δέχθηκε και «ξεσπώντας» είπε στους βουλευτές της ΝΔ: «Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε. Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό Δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;». Αναφερθείς, εξάλλου, στα περί αιφνιδιασμού που του καταλόγισαν οι «γαλάζιοι» βουλευτές, είπε: «Όλο το νομοσχέδιο ήταν στο διαδίκτυο για διαβούλευση. Θα μπορούσατε να το δείτε. Επίσης θα μπορούσατε να έχετε καλέσει κι εμένα σε μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας για να σας ενημερώσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα