Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το λάθος του ΔΝΤ είναι πως έμπλεξε με την Ελλάδα...


ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΠΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: Ο ΒΑΣΗΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ! 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ  ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ. ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΤΗ;
Στο χωριό λένε πως η νοικοκυρά που δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Το ελληνικό πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο κανοναρχούντων λαϊκιστών της αριστεράς και της δεξιάς επαναλαμβάνει συνεχώς τις τελευταίες μέρες το τροπάρι των αστοχιών της συνταγής του ΔΝΤ.
Καθώς η είδηση προσφέρεται, κανάλια και εφημερίδες προσπαθούν να επωφεληθούν, χαϊδεύοντας τα αυτιά της εξαντλημένης κοινωνίας.
Όντως η συνταγή έμοιαζε εξ αρχής να είναι λάθος. Τούτο επ’ ουδενί δεν σημαίνει όμως πως αν ήταν η σωστή ή λιγότερο λάθος οι Έλληνες θα υπέφεραν λιγότερο;
Τα δεδομένα της ελληνικής χρεοκοπίας παραμένουν τα ίδια και σε απλές γραμμές περιγράφονται στις εξής δυο παραδοχές: Το δημοσιονομικό έλλειμμα και το εμπορικό έλλειμμα. Δηλαδή αν δεν ήταν λάθος η συνταγή θα μπορούσε το ελληνικό κράτος να ξοδεύει 70 και να εισπράττει 45 δισ. ευρώ;Θα μπορούσε η ελληνική κοινωνία να εξάγει 17 δισ. ευρώ και να εισάγει 44 δισ. ευρώ;
Για να ανατραπούν τα δυο παραπάνω ελλείμματα που ξεκίνησαν να χτίζονται τα τελευταία τριάντα χρόνια, χρειάζεται πλέον περί το 1 με 1,5 εκατ. άνθρωποι από ένα σύνολο 5 εκατ. εργατικού δυναμικού να αλλάξουν αντικείμενο εργασίας.
Σε γενικές γραμμές πρέπει να μετακινηθούν από μη εμπορεύσιμους τομείς σε εμπορεύσιμους. Σε τομείς δηλαδή που θα είναι εξαγωγικοί ή θα υποκαθιστούν εισαγωγές. Αυτοί που θα αλλάξουν θέσεις εργασίας θα προέρχονται τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.
Προς το παρόν ένα μέρος από το 1,5 εκατ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα ψάχνει για εργασία και αναγκάζεται να επινοήσει νέες λύσεις. Θάρθει και η σειρά των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων της δεύτερης εφηβείας...
Η αστοχία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ και της τρόικας δεν αλλάζουν τίποτα σε αυτή την αναγκαιότητα. Ο τρόπος που πολιτικοί και δημοσιογράφοι τονίζουν αυτή την αστοχία μοιάζει σαν να επρόκειτο περί του αντιθέτου. Δηλαδή αν θα είχαν κάνει σωστές προβλέψεις δεν θα είχαμε 1,5 εκατ. άνεργους ή οποίοι θα πλησιάσουν τα 2 εκατ.

Είναι ψέμα.

Το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οι άνεργοι να μείνουν πολλά χρόνια στα αζήτητα της ανεργίας.
Να δημιουργηθούν δηλαδή οι προϋποθέσεις δημιουργίας θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό όμως χρειάζεται μια θεραπεία - σοκ γενικότερα στην οικονομία και ειδικότερα στο δημόσιο τομέα από το 2010.
Δηλαδή μείωση του δημοσίου και αναδιοργάνωση του εναπομείναντος εκ του μηδενός. Αντ΄ αυτού συζητάμε ακόμη αν θα απολύσουμε τους επίορκους και μελετάμε σχέδια για κατάργηση άχρηστων φορέων χωρίς να απολυθούν αυτοί που τους απαρτίζουν. Δηλαδή, μηδέν εις το πηλίκον.

Παγκόσμια Τράπεζα χρειάζεται

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η συνταγή της τρόικας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα εμπεριέχει λάθος εκτιμήσεις. Εξάλλου η διάλυση και διαφθορά που πηγάζει από το δημόσιο τομέα και έχει κατακλύσει ολόκληρη την κοινωνία και οικονομία, έχει δημιουργήσει τέτοιο χάος, όπου οποιαδήποτε πρόβλεψη μοιάζει αδύνατη...
Όσο περνά ο καιρός και αποκαλύπτεται η διάλυση του ελληνικού κράτους τόσο γίνεται φανερό πως η Ελλάδα δεν χρειαζόταν προσφυγή στο ΔΝΤ αλλά στην Παγκόσμια Τράπεζα που χειρίζεται περιπτώσεις κρατικών οντοτήτων της Αφρικής που χρειάζονται αναδόμηση εκ του μηδενός.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα