Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο άνθρωπος πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα (video)

“ ΛΑΪΚΉ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: Δώστε στον κύριο Μέργο τον κατώτατο μισθό για να ζήσει. ”
Γιώργος Μέργος
«Ο Γιάννης Στουρνάρας, όσο και αν φαίνεται τεχνοκράτης, έχει ως βασική προτεραιότητα του σούσι και τη γυμναστική. Ο Μέργος είναι γενικός κουμανταδόρος της σκληρής πολιτικής που εφαρμόζεται», έλεγε τις προάλλες καλά πληροφορημένη πηγή στο Periodista. Πάντως και οι δύο είναι παιδιά της Οξφόρδης.Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα 24ωρα και ο συνομιλητής μας επιβεβαιώθηκε. Ο κ. Μέργος εκδηλώθηκε σαν να είναι υπουργός και δεν πήρε κουβέντα πίσω από όσα είπε, ενώ έκανε λόγο για προσωπικές του απόψεις. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος δήλωσε ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι υψηλός». Όσο και αν απορεί κανείς αναφορικά με το αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ο κ. Μέργος, αυτή είναι η άποψή του. Η άποψη ενός σκληρού νεοφιλελεύθερου, ο οποίος πρέπει «πάντοτε» να βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών για να κινεί τα νήματα και να διευκολύνει την επιβολή των πιο λαοκτόνων πολιτικών.Ο άνθρωπος που βρίσκεται σήμερα πίσω από τον τεχνοκράτη Γιάννη Στουρνάρα, ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών και επί Γιώργου Αλογοσκούφη, του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ξεπούλησε τον κερδοφόρο ΟΤΕ στην Deutsce Telecom.

Όπως διαβάζουμε στο kourdistoportocali.com ο κ. Μέργος έχει το εξής ενδιαφέρον βιογραφικό: Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στην Αγροτική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Εργάστηκε ως ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) ως Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, κυρίως σε χώρες της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ. Έχει ερευνητικά ενδιαφέροντα στην Εφηρμοσμένη Μικρο-οικονομική, την Κοινωνικο-οικονομική Αξιολόγηση, την Αγροτική Πολιτική και την Οικονομική Ανάπτυξη, καθώς και γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντα στη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία, την οικονομική ανάπτυξη και την αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες στα πλαίσια διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων.

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διάφορα βιβλία και ερευνητικές μονογραφίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει δε μεγάλο αριθμό άλλων δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια.

Για να αντιληφθεί κανείς τον συσχετισμό του Γιάννη Στουρνάρα με τον Γιώργο Μέργο, ίσως θα ήταν καλό να διαβάσει το εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Μπεκιάρη, το οποίο είχε δημοσιευτεί στις 3 Δεκεμβρίου 2011 στην εφημερίδα Η ΑΞΙΑ με τίτλο "Επιστροφή στο 1992… Μια (αληθινή) ιστορία σύγκλισης του νεοφιλελευθερισμού με τον εκσυγχρονισμό" ΕΔΩ.
Επίσης δείτε το video με τις τουλάχιστον απαράδεκτες και εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του κυρίου Μέργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα