Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο Λοβέρδος, το δημοψήφισμα και το....λάθος

Με το βλέμμα στο μέλλον φαίνεται να είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι το υπό σύσταση κόμμα του, το ΡΙΚΣΣΥ θα γίνει κόμμα που θα έχει σχέση με το... "μέλλον".
Ο πρώην υπουργός και χρόνια πρωτοκλασάτο στέλεχος και προαλειφόμενος δελφίνος κάνοντας αυτοκριτική χαρακτήρισε μεγάλο πολιτικό του λάθος το ότι δεν έφυγε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, το βράδυ που ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για δημοψήφισμα.
Η ευαισθησία του Λοβέρδου για την "ευρωπαϊκή προοπτική" της χώρας ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα πρόσχημα. Χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα ως "όχημα" για να προκαλέσει μαζί με τους υπόλοιπους της "ομάδας", την πτώση του Παπανδρέου, χωρίς μπροστά στη φιλοδοξία τους να υπολογίζουν το λαό και ότι με τις καθυστερήσεις που θα υπήρχαν, τα μέτρα που θα χρειαζονταν, τελικά, θα ήταν βαρύτερα.

Η ευθύνη του δεν "παραγράφεται" επειδή υποστηρίζει ότι δεν παραιτήθηκε εξαιτίας του δημοψηφίσματος. Εξαιτίας, δηλαδή, της δημοκρατικής διεξόδου που ήθελε να δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου στο ελληνικό λαό να αποφασίσει την τύχη του. Η παραίτηση δεν ήταν στα σχέδια του Λοβέρδου, γιατί ο σχεδιασμός ήταν η αποπομπή του νόμιμου πρωθυπουργού.
Για όποιον θέλει να θυμηθεί τί έγινε στο μοιραίο υπουργικό συμβούλιο εδώ.
Βέβαια, πρέπει να παραδεχθούμε ότι έκανε ένα μεγαλό πολιτικό λάθος ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι δεν σας παραίτησε όλους εκεινο το βραδυ....



Αναρτήθηκε από pame mprosta

1 σχόλιο:

  1. αυτος ειναι παρανοικος .φτανει να τον παρατηρησεις προσεκτικα στα ματια η να τον ακουσεις να μιλαει. ευχομαι αν υπαρχει δικαιοσυνη να παει μαζι με τους ομοιους του φυλακη για εσχατη προδοσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα