Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα βγαίνει στη σύνταξη στα 55!

Εγκαταλείπει την Ελλάδα λόγω ... συνταξιοδότησης ο Μπομπ Τράα

Εγκαταλείπει την Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες ο 55χρονος Ολλανδός εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Μπομπ Τράα και τον Σεπτέμβριο επιστρέφει στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον αφού σε ένα χρόνο θα συνταξιοδοτηθεί πρόωρα.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα επισημαίνει την «ειρωνεία» της συνταξιοδότησης του ολλανδού τεχνοκράτη στα 55, όπως είναι η πολιτική του Ταμείου, ενώ ανεβάζει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στις χώρες που δανείζει.
Σύμφωνα με το Βήμα ο κ. Τράα έχει απασχολήσει αρκετές φορές τον Τύπο, με την πρώτη να είναι όταν πρότεινε εννιά μέτρα - φωτιά για τον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ αυτών η μείωση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, ενώ δική του πρόταση είναι και η μετενέργεια, δηλαδή η κατάργηση των τριετιών και του επιδόματος γάμου μόλις λήξει η ισχύς της εθνικής συλλογικής σύμβασης Εργασίας.

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού ξεκινά στις 15 Μαΐου.
Ο κ. Τράα έχει καταγγελθεί ότι έκλεισε τα μάτια σε προσλήψεις που γίνονταν στο δημόσιο την πρώτη περίοδο εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ λένε ότι είχε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με υπουργούς που βρίσκονταν στο «απυρόβλητο» της τρόικας.
Έχει επίσης αναφερθεί εναντίον του πως επιχείρησε να αναμειχθεί στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, υποδεικνύοντας σε επιχειρηματίες την οδό των Βαλκανίων και της Τουρκίας, ενώ έχει κατηγορηθεί για προώθηση συγκεκριμένων συμφερόντων.
Όπως αναφέρει το Βήμα, ο κ. Τράα είχε προκαλέσει από την άφιξή του στην Αθήνα, όταν εγκαταστάθηκε σε ακριβό διαμέρισμα της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όταν όμως εντοπίστηκε από τα ΜΜΕ, ζήτησε να μείνει σε έπαυλη στη Φιλοθέη με ενοίκιο 4.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Τράα έχει τη φήμη σκληρού τεχνοκράτη, χωρίς αίσθηση της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, που στέκεται σε επουσιώδη πράγματα και λεπτομέρειες. Πρώην συνάδελφός του τον είχε χαρακτηρίσει «Mr Nobody», δηλαδή "Κύριο Κανένα", όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα