Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ιστορική συνάντηση - Η κοινή συνέντευξη Γκάλη και Γιαννάκη



ΦΩΤΟ NOVASPORTS.G
Με αφορμή το σημερινό φιλικό του Άρη με τη Λιμόζ προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών και ο Παναγιώτης Γιαννάκης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη.
Οι δύο μεγάλοι άσοι του παρελθόντος παραχώρησαν συνέντευξη στη NOVA η οποία θα καλύψει το φιλικό Άρης - Λιμόζ (20.00) και αναφέρθηκαν στο παρελθόν αλλά και στο θέμα που συζητούν όλοι τις τελευταίες ημέρες για τη μετονομασία του Αλεξάνδρειου σε Νίκος Γκάλης.
Νίκος Γκάλης: "Με τον Παναγιώτη, έχουμε περάσει τα καλύτερα χρόνια μαζί. Σε όλες τις επιτυχίες, αλλά και στις κακές στιγμές, ήμασταν σαν μια οικογένεια. Είναι άξιος σε ό,τι κάνει και του εύχομαι καλή επιτυχία, όπου συνεχίζει."Παναγιώτης Γιαννάκης: "Αυτά που έχουμε βιώσει με το Νίκο, που φευγαλέα έρχονται στο μυαλό μας, μας κάνουν να ανατριχιάζουμε. Εγώ αισθανομαι δέος! Υπήρξαν στιγμές οι οποίες ήταν ανεπανάληπτες και οι οποίες κάνανε χιλιάδες κόσμου να αγαπήσει το μπάσκετ. Και φυσικά να αγαπήσει τον Νικ, διότι έκανε πράγματα που κάνανε το παιχνίδι μας πολύ ελκυστικό, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους Ευρωπαίους. Τον ευχαριστούμε γι' αυτό, γιατί ήταν μια δύσκολη εποχή, καθώς το μπάσκετ δεν ήταν τόσο δημοφιλές. Οπότε, νομίζω, πως κι αυτές οι επιτυχίες που έρχονται κάθε χρόνο στο ελληνικό μπασκετ, κατά ένα μεγάλο κομμάτι, οφείλονται και στο Νίκο, ο οποίος παρακίνησε αυτά τα παιδιά, να πιστέψουν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, πετυχαίνοντας απίστευτες νίκες. Ακόμα και σήμερα αν δει κάποιος τι έκανε μέσα στο γήπεδο, θα διαπιστώσει το πόσο ελκυστικά ήταν.

Νομίζω πως η μετονομασία του Αλεξανδρείου, είναι το λιγότερο. Εγώ νομίζω ότι ο Νίκος, έξω απ΄ αυτό, το οποίο νομοτελειακά θα γίνει, κάθε άνθρωπος που παίζει με μια μπάλα μπάσκετ, πίσω του, πάντα, κυλάει ο Νικ! Και αυτό νομίζω ότι είναι το σπουδαιότερο πράγμα για το οποίο πρέπει κάποιος να ευχαριστήσει τον Νικ. Κατάφερε κάτι που ήταν συγκλονιστικό για την περίοδο εκείνη, αλλά και για τη σημερινή.."

Νίκος Γκάλης: "Κοίτα, αυτό δεν είναι στο δικό μου χέρι. Και ότι δεν είναι στο δικό μου χέρι,εγώ δεν στενοχωριέμαι. Αν νομίζουν, ότι πρέπει, ας γίνει!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα