Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πτώση των βάσεων σε θετικές-πολυτεχνικές σχολές, άνοδος στο 1ο Πεδίο

Εικόνα πτώσης των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα ΑΕΙ, εκτός του 1ου επιστημονικού πεδίου, καταγράφεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.
Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Κοινωνικών, Νομικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών αναμένεται μικρή άνοδος, λόγω της επικείμενης μείωσης των θέσεων εισακτέων.
Τον αριθμό των φετινών εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με πληροφορίες θα κυμανθεί γύρω στις 76.000, ανακοινώνει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα, στα Μαθηματικά και στη Φυσική υπήρξε δραματική πτώση των επιδόσεων των υποψηφίων και έτσι αναμένεται πτώση των βάσεων σε σχολές Φυσικομαθηματικών και Πολυτεχνικές.

Στην Τεχνολογική Κατεύθυνση τα γραπτά των υποψηφίων κάτω από τη βάση μπορεί να φτάσουν και το 85%, ενώ στη Θετική αναμένεται ότι θα κυμανθούν στο 35%-40%.

Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο και ειδικά σε τμήματα της Περιφέρειας που δέχονται υποψηφίους με βαθμούς 13-16 μπορεί να παρατηρηθεί μεγάλη πτώση βάσεων.

Στα τμήματα των Θετικών Επιστημών φέτος θα δοθούν επιπλέον θέσεις εισακτέων, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο είχε αρχικά ανακοινωθεί με πρόταση του υπουργείου Παιδείας.

Στην Έκθεση, η πλειονότητα των γραπτών κινείται σε βαθμολογίες μεταξύ 12 και 15. Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται αύξηση των βάσεων, καθώς οι εισακτέοι φέτος θα μειωθούν και από τους 1.500 πανελλαδικά πέρσι αναμένεται να πέσουν φέτος στους 1.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα