Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Από διευθυντής στη Microsoft, επιχειρηματίας κάνναβης!

Τζέιμεν Σίβελι
Ένας παράτολμος και αρκετά φιλόδοξος πρώην διευθυντής της Μicrosoft αποφάσισε να ανοίξει επιχείρηση μαριχουάνας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε δοκιμάσει ποτέ μέχρι από πριν ενάμισι χρόνο. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τζέιμεν Σίβελι σε συνέντευξη τύπου στο Σιάτλ, η επιχείρησή του πρόκειται να γίνει κολοσσός, και να φτάσει ακόμη και το επίπεδο άλλων τεράστιων επιχειρήσεων, όπως την Coca-Cola.
Η επιχείρηση μαριχουάνας, η οποία θα ονομάζεται «Diego Pellicer», θα παρέχει προϊόντα κάνναβης τα οποία δεν θα έχουν σκοπό μόνο την «ψυχαγωγία» των αγοραστών, αλλά θα έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες.  Ο 45χρονος οραματιστής της εν λόγω επιχείρησης δήλωσε ότι «έχει κάνει συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές, με ποσά που αγγίζουν μέχρι στιγμής τα 10 εκατομμύρια δολάρια. Ακόμη, επιθυμητός στόχος είναι η νόμιμη διακίνηση εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού».
«Ας τα καταφέρουμε, αλλιώς ας πάμε σπίτι», δηλώνει ο Τζέιμεν Σίβελι στην εφημερίδα Seattle Times, ενώ σε άλλο σημείο δεν διστάζει να υποστηρίξει ότι «έχει ερωτευτεί το συγκεκριμένο φυτό και ότι πρόκειται να κερδίσουν πολλά περισσότερα εκατομμύρια από τη Μicrosoft».
Ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Βισέντε Φοξ, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου που είχε οργανώσει ο Σίβελι στο Σιάτλ,  υποστήριξε ότι ο συνεχής πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει ρημάξει τη χώρα του. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η παρουσία του έχει σκοπό να στηρίξει τον Τζέιμεν Σίβελι, αλλά όχι από οικονομικής άποψης.
Η κίνηση του 45χρονου επιχειρηματία έχει ήδη προβληματίσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες αναρωτιούνται «γιατί κάποιος να θέλει να ασχοληθεί τόσο έντονα με τη διακίνηση μαριχουάνας;».
Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας γνωρίζει ότι η επιχείρηση του θα έρθει πολλές φορές αντιμέτωπη με τους νόμους των ΗΠΑ,  και υποστήριξε ότι «δεν έχει κανένα πρόβλημα να συζητήσει μαζί τους το οτιδήποτε και να τους δείχνει όλα τα βιβλία». Άλλωστε, απώτερος σκοπός του δεν είναι μόνο η «διασκέδαση» των αγοραστών, αλλά  και να εξετάσει την αποτελεσματικότητα της κάνναβης σε ασθένειες, ακόμη και στον καρκίνο.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα