Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΒΟΜΒΕΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ - Φοβερές καταγγελίες για το κούρεμα και για δημοσιογράφους που εκπαιδεύονταν από το ΔΝΤ

roumeliotisΟ πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής απεκάλυψε μυστικές συναντήσεις στελεχών του ΔΝΤ με κυβερνητικούς εκπροσώπους της Γερμανίας και της Γαλλίας, σε ξενοδοχεία της  Ουάσιγκτον, προκειμένου να  μην  γίνει αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας μας,  μέχρι οι τράπεζες αυτών των δύο χωρών απαλλαγούν από τα ελληνικά ομόλογα.
Οι γαλλικές τράπεζες ήταν εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα ύψους 60 δις και οι γερμανικές σε ομόλογα 35 δις.
"Θυσιάστηκαν τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών προκειμένου οι ξένες τράπεζες να κερδίσουν χρόνο και να ρευστοποιήσουν τα ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους πριν το κούρεμα, που ακολούθησε το 2012", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμελιώτης.
Αριστερή κυβέρνηση θα κάνεις κάτι τωρα; Αυτά έτσι θα μείνουν σαν πληροφορίες;
Πιστεύω είναι η πιο μεγάλη είδηση της ημέρας και όχι μόνο. Του μήνα! Είναι αποκαλύψεις που δεν πρέπει να μείνουν μόνο σαν πληροφορίες. Εμείς το ξέραμε λίγο πολύ, ή θα πω ότι  το υποψιαζόμασταν, αλλά επιβεβαιώνεται έστω και σαν καταγγελία από διεθνές εκπρόσωπο της Ελλάδας. Κάτι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα επιτέλους και κάποιοι πρεπει να πληρώσουν.
Ναι όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Είπε κι άλλα τέτοια ωραία.
Ανέφερε ότι έγιναν εντατικά σεμινάρια σε δημοσιογράφους για να εξηγήσουν τις θέσεις και να προβάλλουν τις απόψεις του διενεργεί το ΔΝΤ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!
Γι αυτό κάθε βράδυ βλέπατε στα δελτία ειδήσεων να σας αναφέρουν πως οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, πως το ασφαλιστικό πρέπει να αλλάξει, πως οι ελευθεροι επαγγελματίες είναι κλέφτες και ότι η ιδιωτική περιουσία και η ακίνητη πρέπει να φορολογηθεί γιατί είναι Ευρωπαϊκό στυλ αυτό και προοοδευτικό.
Τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που κλήθηκαν από το ΔΝΤ να παρακολουθήσουν σεμινάρια με στόχο την προβολή των θέσεων του Ταμείου πρόκειται να ζητήσει επισήμως η επιτροπή αλήθειας της Βουλής από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς. Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να πληροφορηθούν όλοι τους δημοσιογράφους που κλήθηκαν και παρακολούθησαν την ανάπτυξη των θέσεων του ΔΝΤ.
Έτσι και βγει προς τα έξω η λίστα θα έχουμε αναταρράξεις... Το θέμα είναι όμως αν μπορούν να έχουν και ποινικό μέρος για στρέβλωση της κοινής γνώμης...
Ο κ. Ρουμελιώτης τέλος, ανέφερε ότι οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην  Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά  τα σεμινάρια.
Όλα αυτά τα πράγματα είναι φοβερές αποκαλύψεις που πρέπει να ελεχθούν. Το θέμα είναι ότι όλοι το ήξεραν λίγο-πολύ ή το υποψιάζονταν. Τώρα όμως υπάρχουν και καταθέσεις και καταγγελίες. Εδώ κάποιος πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να προχωρήσει μια έρευνα. Δε μπορεί ο κόσμος να την πληρώνει μια ζωή. Η αντίδρασή του ήταν να ψηφίσει ένα κόμμα του 4% για κυβέρνηση. Εδώ αυτή η κυβέρνηση αν θέλει να σταθεί πρέπει να αποδίδει και δικαιοσύνη σε αυτά τα ζητήματα.
Θα παρακολουθούμε πως πηγαίνει η όλη κατάσταση αλλά έχουμε δαιτηρούμε επιφυλάξεις για την εξέλιξη της υπόθεσης..

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 17, 2015

    Καλά μας δουλεύουν?? Αυτά είναι γνωστά εδώ και καιρό, τώρα τα θυμήθηκαν εκεί στη κυβέρνηση που το παίζει "αντιστασιακή"? Να δείτε που δεν θα βγεί κανένα όνομα δημοσιοκάφρου η και να βγεί θα κουκουλωθεί!! Ξεχνάει ο κόσμος τι έγινε με το "κομιστή" του εκβιαστικού DVD Ζαχόπουλου?? Ο κύριος αυτός είχε πιαστεί να καταθέτει 5 εκατομμύρια ευρώ σε γαλλική τράπεζα και δε μπορούσε να δικαιολογήσει τη προέλευση τους. Τιμωρήθηκε με βάση το νόμο για το ξέπλυμμα χρήματος?? Ο Χ Ι!! Απαλλάχθηκε απο τη δικαιοσύνη, όποιον ακούω να λέει ότι πιστεύει στή δικαιοσύνη η το μαχαίρι θα μπεί στο κόκκαλο οργίζομαι!!! Και πάει ο κόσμος και αγοράζει τη κωλοφυλλάδα του λαμογίου/δημοσιογράφου και τον επιβραβεύει. Έχουν διαβρωθεί τόσο πολύ οι αξίες μας που μας έχει μεταλλάξει σε έναν άπατρι λαό που δε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπίσει τη πατρίδα του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα