Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Εκδηλώσεις για την πανσέληνο στην Πελοπόννησο σε αρχαιολογικούς χώρους

Εκδηλώσεις για την πανσέληνο στην Πελοπόννησο σε αρχαιολογικούς χώρους
Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη πανσέληνο διοργανώνει και φέτος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την ημέρα της Πανσελήνου, σήμερα Πέμπτη 18 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.
Αναλυτικά στην Πελοπόννησο θα γίνουν: μουσική βραδιά με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου - Νέστορος στον προαύλιο χώρο του ανακτόρου Νέστορος. Η θεματολογία της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (κλασική μουσική) καθώς και έργα κινηματογραφικής μουσικής. Μετά ο χώρος θα παραμείνει επισκέψιμος για το κοινό έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
- Το Κάστρο Καλαμάτας θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα.
- Στο Κτίριο Πασά και στον προμαχώνα Μακρυγιάννη στο Φρούριο Πύλου,
ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 8 - 12 το βράδυ.
- Στον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης αρχαίας Σπάρτης θα γίνει μουσική εκδήλωση σε συνδιοργάνωση με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 8 π.μ. έως τα μεσάνυχτα. Η εκδήλωση θα γίνει στην κορυφή του λόφου της Ακρόπολης σε ικανή απόσταση από τα μνημεία τα οποία έχουν ήδη οριοθετηθεί με σχοινιά. Με φανούς θα φωτιστεί η διαδρομή διέλευσης των επισκεπτών προς το χώρο της εκδήλωσης.
- Στο Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση με τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών με τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και τον τενόρο Γιάννη Φίλια με τίτλο "Στο φως του φεγγαριού" σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό έως τις 12 τα μεσάνυχτα.
- Στον περιβάλλοντα χώρος του Κάστρου Παραλίου Αστρους θα γίνει μουσική εκδήλωση με τίτλο "Singing under the stars", ένα μουσικό ταξίδι στην οπερέτα και το μιούζικαλ. Παράλληλα θα παρουσιάζεται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θεματολογία από το μεσαιωνικό Κάστρο του 1256. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τη δύση του ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα