Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Σταμάτησαν πάλι οι εργασίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Share
Σταμάτησαν πάλι οι εργασίες στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
Στον αέρα βρίσκεται εκ νέου το έργο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με τον ανάδοχο να σταματά από χθες τις εργασίες για την ανακατασκευή της β' φάσης του ισογείου, καθώς η συμπληρωματική σύμβαση που περιμένει από τον Φεβρουάριο δεν έχει υπογραφεί ακόμη.
Μπορεί χθες να γίνονταν εργασίες για την τοποθέτηση του εξωτερικού ασανσέρ, ωστόσο οι εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου -που ήδη έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό- σταμάτησαν και όπως δηλώνει ο ανάδοχος Λεωνίδας Σιώρης δεν πρόκειται να συνεχιστούν αν δεν υπογραφεί από την Περιφέρεια η συμπληρωματική σύμβαση. Ο ίδιος επισημαίνει ακόμη τον σοβαρό κίνδυνο το έργο να μείνει τελικά εκτός χρονοδιαγράμματος χρηματοδότησης, αν υπάρξει καθυστέρηση. Μιλά για εμπαιγμό του καθώς έχουν περάσει μήνες από τότε που υποσχέθηκαν την συμπληρωματική σύμβαση, η οποία όπως αναφέρει είναι στα νόμιμα πλαίσια στο 50% της αρχικής σύμβασης και
ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Ολη αυτή η καθυστέρηση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ολοκλήρωση του έργου και από την άλλη παρατείνει την ταλαιπωρία ασθενών, εργαζομένων και επισκεπτών του νοσοκομείου.
Πάντως χθες ο ανάδοχος προχώρησε στην τοποθέτηση του σκελετού του εξωτερικού ασανσέρ δείχνοντας ότι από την πλευρά του κάνει ό,τι μπορεί και στα πλαίσια των δυνατοτήτων του για να προχωρήσει το έργο, ωστόσο χωρίς σύμβαση στα χέρια του τονίζει πως είναι αδύνατο να συνεχίσει.
Χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Σιώρης τόνισε: «Εχει τελειώσει η πρώτη φάση και στο σύνολό του το έργο έχει τελειώσει στο 80% από τη σύμβαση που είχαμε τα 711.000, γιατί η μελέτη ήταν λάθος. Είναι ένα έργο 2,1 εκ. και δημοπρατήθηκε το 1,250 εκ. Οι αμοιβές με τη δεύτερη φάση και το ασανσέρ -το οποίο στη μελέτη είναι 11 τόνοι, δηλαδή το μισό- έχει μια συμπληρωματική σύμβαση 50% που είναι από το νόμο και θα φτάναμε σε 1,066 εκ.  προϋπολογισμό, ένα ποσό 380.000 είναι η συμπληρωματική. Αυτή την παιδεύουμε από τον Φεβρουάριο και πριν ένα μήνα την πήρε για έλεγχο η διαχειριστική αρχή, όπου υπάρχει κωλυσιεργία. Εχουμε ενημερώσει εδώ και 10 μέρες ότι αν μέχρι τις 31 Ιουλίου δεν είχε υπογραφεί, εμείς θα εγκαταλείψουμε το έργο γιατί όλα αυτά που έχουμε κάνει, περίπου 250.000, δεν μπορούμε να τα πληρωθούμε. Η 31 του μηνός πέρασε, κανείς δεν σηκώνει τα τηλέφωνα και από σήμερα (χθες) σταματήσαμε τις εσωτερικές εργασίες που έχουν προχωρήσει ήδη πάρα πολύ. Βάζουμε το εξωτερικό ασανσέρ που είναι μια μεγάλη κατασκευή, το οποίο ήδη έχουμε πληρώσει και δεν κάνουμε τίποτα άλλο. Το έργο μένει μετέωρο γιατί αν δεν υπογραφεί η προγραμματική και πάει για Σεπτέμβρη θα πάει για Χριστούγεννα και θα βγει από όλα τα προγράμματα. Ενώ αν είχε υπογραφεί τέλος Αυγούστου θα το τελείωνα το έργο. Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος να πούνε δεν υπογράφουμε προγραμματική σύμβαση και να μου πούνε γιατί δουλεύεις. Ενώ λέγανε προχώρα και θα υπογράψουμε συμπληρωματική, έχω μείνει μετέωρος».

Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα