Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Εγκληματική ομάδα με ναρκωτικά και θαμμένο καλάσνικοφ στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Άλλη μια επιτυχία σημείωσε χθες το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, «ξηλώνοντας» δύο εγκληματικές ομάδες που δρούσαν στη Μεσσηνία. Η μία με διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και η άλλη με διάπραξη απατών.
Μάλιστα, χθες, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις συνελήφθησαν επτά άτομα, κατηγορούμενα ως ενεργά μέλη της εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά, καθώς και δύο άτομα συγγενείς του κατηγορούμενου ως αρχηγού της, διότι βρέθηκαν στα σπίτια τους όπλα και ναρκωτικά. Ο δε 55χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός έχει απασχολήσει και στο παρελθόν για σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ από τα πιο σημαντικά ευρήματα των ερευνών είναι ένα καλάσνικοφ με έτοιμο γεμιστήρα, το οποίο βρέθηκε θαμμένο στην αυλή του σπιτιού του.
Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της ομάδας αυτής είναι ότι κάποια από τα μέλη της συνήθιζαν να έχουν επαφές και «συνεργασία» με μέλη της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Ιούνιο, πάλι από τη Δίωξη Καλαμάτας, οπότε είχαμε σύλληψη 29 ατόμων και το σχηματισμό δικογραφίας για 546 άτομα.

Διακίνηση ναρκωτικών
Στην εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται ότι διακινούσε ναρκωτικά φαίνεται να συμμετείχαν 15 άτομα, ενώ για άλλη μια φορά καθοριστικό ρόλο έπαιξε η καταγραφή συνομιλιών τους. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί συνομιλίες και με αρκετούς χρήστες ναρκωτικών.
Από τα 15 αυτά άτομα, όπως έχει διαπιστωθεί από τις πρώτες έρευνες, τα τρία είναι έγκλειστα σε φυλακές για άλλα αδικήματα, ενώ περιλαμβάνονται τέσσερις τσιγγάνοι που κατοικούν στην Αθήνα, που όμως φαίνεται πλέον να έχουν σταματήσει τη δράση τους, καθώς και ένας Καλαματιανός, που επίσης έχει σταματήσει να συνεργάζεται με την ομάδα.
Χθες, με ταυτόχρονες επιχειρήσεις και βάσει ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί, συνελήφθησαν επτά άτομα ως ενεργά μέλη της οργάνωσης.
Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν κάποιες ποσότητες ναρκωτικών, ενώ στο σπίτι του κατηγορούμενου ως αρχηγού μικρές ποσότητες ναρκωτικών και ζυγαριές ακριβείας, εξ ου και συνελήφθη η σύζυγός του, ενώ στην αυλή βρέθηκαν θαμμένα μισό κιλό χασίς και ένα καλάσνικοφ με έτοιμο γεμιστήρα, το οποίο θα σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να εξετασθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε παράνομη πράξη.
Συνελήφθη και ο αδελφός του αρχηγού, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν μια καραμπίνα και 110 γραμμάρια χασίς.

Απάτες
Κατά την έρευνα για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας για τη διακίνηση ναρκωτικών προέκυψε η δράση και μιας άλλης ομάδας, πιο μικρής, που διέπραττε απάτες με συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Την ομάδα αυτή αποτελούσαν 5 άτομα, από τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο τσιγγάνων και συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των άλλων 3 ατόμων.
Η ομάδα αυτή διέπραττε  απάτες και πλαστογραφίες, ενώ κατηγορείται και για παραβάσεις περί προσωπικών δεδομένων.
Η δράση τους φαίνεται να περιορίζεται σε διάστημα περίπου 20 ημερών, κατά το οποίο διαπιστώθηκαν 22 περιπτώσεις και συγκεκριμένα 19 απόπειρες απάτης και 3 τετελεσμένες.
Οι δράστες εμφανίζονταν ως αγοραστές αντικειμένων μεγάλης αξίας, από αυτοκίνητα και μηχανές μέχρι μηχανές σκαφών και άλλα αντικείμενα. Τηλεφωνούσαν στους πωλητές και, αφού έκαναν συμφωνία για την αγορά του αντικειμένου, έστελναν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αποδεικτικό κατάθεσης τράπεζας με το αντίτιμο, το οποίο όμως ήταν πλαστό. Έτσι, έπειθαν τους πωλητές και τους έστελναν το προς πώληση αντικείμενο.
Σήμερα όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Καλαμάτας για να ασκηθούν διώξεις.

Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα