Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Τριφυλία: Κριτική στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση των σκουπιδιών

Εντονη κριτική ασκήθηκε από τη μείζονα μειοψηφία του Δήμου Τριφυλίας στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, για το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, με αφορμή την έγκριση της έκτακτης απόφασης του δημάρχου για απευθείας της αποκομιδή των απορριμμάτων στη ΔΕ Γαργαλιάνων. 
Τριφυλία: Κριτική στη δημοτική αρχή για τη διαχείριση των σκουπιδιώνΓράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας
Ως γνωστόν η αποκομιδή για την πόλη των Γαργαλιάνων ανατέθηκε σε ιδιώτη από την 1η Αυγούστου, με αντίτιμο 24.552 ευρώ για 45 ημερομίσθια. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος είπε ότι το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης ακυρώνει όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δικαιώνει τις θέσεις της παράταξης του.
Δίνουμε, σχολίασε, την αποκομιδή σε ιδιώτη γιατί ο ΧΑΔΑ είναι μακριά στο άκρο του δήμου, μα και το εργοστάσιο που θέλετε να φτιάξετε και έχει επιλέξει τους Γαργαλιάνους είναι στο άκρο. Εμείς, ανέφερε, έχουμε προτείνει να είναι κάπου πιο κεντρικά. 
Από εκεί και πέρα τόνισε ότι η δαπάνη δεν είναι έκτακτη γιατί έπρεπε να είχε πάρει ο δήμος απορριμματοφόρα και προσωπικό, αλλά και να έκλεινε με άλλη σειρά τους ΧΑΔΑ, καθώς η σειρά αποκατάστασης δεν καθορίστηκε από την Περιφέρεια. Επίσης είπε ότι όλος ο δήμος και ειδικά τα παράλια μέσα στο καλοκαίρι βρομάνε από σκουπίδια, σχολιάζοντας ακόμα ότι πολλά χωριά δεν έχουν νερό κι από πάνω ο δήμος κλείνει και τις καντίνες. Ετσι, αναρωτήθηκε, τη θέλετε τη Ριβιέρα;
Συνοψίζοντας ο κ. Ανδρινόπουλος καταλόγισε στη δημοτική αρχή ότι γενική της φιλοσοφία είναι να τα δίνει όλα στους ιδιώτες δίνοντας χρήματα από 'δώ κι από 'κεί. 
Παρεμβαίνοντας η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου ανέφερε ότι ο δήμος εφάρμοσε τα νόμιμα - με τον κ. Ανδρινόπουλο να λέει ότι κανείς δεν είπε πως δεν πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά αναρωτήθηκε πόσες προειδοποιητικές επιστολές έστειλε ο δήμος, αν έχει φροντίσει τώρα να υπάρχουν ντουζιέρες, όπως και να καθαρίζεται η παραλία.
Με το θέμα να ψηφίζεται τελικά κατά πλειοψηφία η κ. Πανουσιοπούλου υπογράμμισε ότι η απευθείας ανάθεση για τα σκουπίδια έγινε για να μην γίνει η περιοχή Πύργος και Τρίπολη, λέγοντας πως δεν μπορούν να κάνουν σχεδιασμό για απορριμματοφόρα όταν δεν έχει ξεκαθαρίσει το πλάνο σε κεντρικό επίπεδο. Επίσης σημείωσε ότι στο κλείσιμο της 5ετίας θα δουν τα αποτελέσματα αυτής της δημοτικής αρχής.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα