Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Αυξημένες δακοσυλλήψεις λόγω υγρασίας στην Τριφυλία

Αυξημένες δακοσυλλήψεις λόγω υγρασίας στην Τριφυλία 

Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας
Συνεχίζονται οι δολωματικοί ψεκασμοί στην περιοχή της Τριφυλίας όπου αυξημένες παραμένουν οι δακοσυλλήψεις που καταγράφονται από το δίκτυο παγίδων το οποίο έχει αναρτηθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. 
Τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί σε όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και συνεχίζονται σε Κοπανάκι, Αετό, Γλυκορρίζι, Πολυθέα,  Μοναστήρι.
Αυτό που μας επισήμανε ο διευθυντής της υπηρεσίας Αντώνης Παρασκευόπουλος είναι ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον δάκο, λόγω της αυξημένης υγρασίας, γι' αυτό και οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ειδικά στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα
δολωματικών ψεκασμών. Οι παραγωγοί, τόνισε, θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους - και ειδικά οι βιοκαλλιεργητές θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις παγίδες και άλλα προϊόντα που επιτρέπονται. Οπου γίνονται ψεκασμοί κάλυψης, θα πρέπει να γίνονται από δειγματοληπτικούς ελέγχους.
Πάντως από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι παρά τις αυξημένες δακοσυλλήψεις οι προσβολές παρατηρούνται μόνο σε περιπτώσεις με μικρή παραγωγή.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα