Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Προφυλακίσθηκαν «αρχηγός», «υπαρχηγός» και ένα μέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Καλαμάτας ο 54χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο 31χρονος κατηγορούμενος ως υπαρχηγός και ένας 36χρονος που κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης.
Και οι τρεις απολογήθηκαν χθες για τις κατηγορίες που τους βαρύνουν, καθώς ο εισαγγελέας τούς έχει ασκήσει διώξεις – κατά περίπτωση - για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση, μεταφορά, διαμεσολάβηση, αποθήκευση), τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά
συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από δράστες υπότροπους, και μη υπότροπους. Επίσης, ότι ενεργούσαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και υπό την επιβαρυντική περίσταση ότι επιδίωκαν να αποκομίσουν όφελος που υπερβαίνει τα 75.000 ευρώ.
Επίσης, στον 54χρονο έχουν ασκηθεί διώξεις για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή πολεμικού τυφεκίου (καλάσνικοφ) και φυσιγγίων.
Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος που κατηγορείται ως αρχηγός έχει συλληφθεί και στο παρελθόν με σημαντικές ποσότητες σκληρών ναρκωτικών. Κατηγορείται ότι  διηύθυνε και κατηύθυνε την οργάνωση, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη της, συνομιλούσε με τους προμηθευτές των ναρκωτικών ουσιών, συμμετείχε σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία, είχε ρόλο εκτιμητή των ποσοτήτων, χάραζε τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης και διακινούσε και από μόνος του ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε αγοραστές.
Πολύπλευρος ρόλος στη λειτουργία της οργάνωσης και στη διακίνηση των ναρκωτικών αποδίδεται και στον 31χρονο, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «υπαρχηγός».
Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα