Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

8 εκ. ευρώ για τη βιολογική κτηνοτροφία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Πίστωση 8.000.000 ευρώ προβλέπει το μέτρο για τη βιολογική κτηνοτροφία που προκηρύσσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.
Οι προκηρυσσόμενες δράσεις είναι δύο, η πρώτη (δράση 11.1.2) αφορά σε ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία που χρηματοδοτείται με 2.000.000 ευρώ και η δεύτερη (δράση 11.2.2) αφορά σε ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία, με χρηματοδότηση 6.000.000 ευρώ.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι η νέα πρόσκληση “εκδίδεται με νέα κριτήρια επιλογής που δίνουν βαρύτητα σε ό,τι αφορά τη δράση της μετατροπής από συμβατική σε βιολογική, στην ηλικία του υποψηφίου, στηρίζοντας τους νέους γεωργούς, δίνοντάς τους την προοπτική και τη διέξοδο μέσα από τη βιολογική κτηνοτροφία, ταυτόχρονα με την ώθηση προς την ιδιοπαραγωγή βιολογικών ζωοτροφών. Αντίστοιχα τα νέα κριτήρια επιλογής για τη δράση της διατήρησης της βιολογικής κτηνοτροφίας δίνουν βαρύτητα σε αυτούς που είναι κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφοι και συνειδητά ασκούν τη βιολογική κτηνοτροφία (παλαιότητα) και παράγουν μόνοι τους βιολογικές ζωοτροφές”.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία είναι ενεργοί γεωργοί. Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, που θα διαρκέσει από 19 Μαρτίου έως και τα μεσάνυχτα της 11ης Απριλίου, θα γίνει προς τον ΕΦΔ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης) ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφορικού Συστήματος (ΠΣ), η εγγραφή στο οποίο μπορεί να γίνει στον ιστότοπο https://registration.dikaiomata.gr/user_registration, ενώ η επεξεργασία των αιτήσεων στον ιστότοπο https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/. πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα