Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πρώην υπάλληλοι της ΔΟΥ Κυπαρισσίας μετέτρεψαν πρόστιμο από ευρώ σε δραχμές

Κατηγορούμενες για απιστία περί την υπηρεσία κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δύο πρώην υπάλληλοι της ΔΟΥ Κυπαρισσίας.
Η μια ήταν υπάλληλος στο γραφείο Κεφαλαίων της Εφορείας, ενώ η άλλη εκτελούσε χρέη προϊσταμένης στην εν λόγω υπηρεσία.
Οπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, τις απολογίες των κατηγορουμένων και το κατηγορητήριο, το 2002 φάνηκε υπερβολικό το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ στην υπάλληλο για πρόστιμο σε επιχείρηση, κι επειδή εκείνη τη χρονιά άλλαξε το νόμισμα σε ευρώ, το έκανε στο μυαλό της δραχμές και τις δραχμές στη συνέχεια τις μετέτρεψε σε ευρώ, βεβαιώνοντας ένα ελάχιστο ποσό σε σύγκριση με αυτό που χρωστούσε για πρόστιμα και φόρους η ελαιουργική επιχείρηση που εκείνη την περίοδο

βρισκόταν ήδη σε εκκαθάριση. Μάλιστα, το... λάθος αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα, και συγκεκριμένα το 2009, όταν η εν λόγω επιχείρηση προσέφυγε δικαστικά κατά του προστίμου που της είχε επιβληθεί.
Χθες ολοκληρώθηκαν και οι απολογίες ενώ στις 12 Μαρτίου αναμένεται να συνεχιστεί η υπόθεση με τις αγορεύσεις εισαγγελέα και συνηγόρων και φυσικά την απόφαση. Κατά τη διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας η οικονομική επιθεωρήτρια που κλήθηκε να κάνει τον έλεγχο. Είπε λοιπόν ότι, όπως η ίδια εξέτασε τα στοιχεία, εκτιμά πως ό,τι έγινε έγινε από αμέλεια και ότι καμία από τις δύο κατηγορούμενες δεν είχε κακόβουλη πρόθεση.
Η προϊσταμένη στην απολογία της δικαιολογήθηκε ότι είχε πολλά αντικείμενα να διαχειριστεί και υπέγραψε χωρίς να κοιτάξει αν τα ποσά που θα πέρναγε στο Taxis η υπάλληλος αντιστοιχούσαν στα πραγματικά.
Οσο για την υπάλληλο, υποστήριξε ότι εκείνον τον καιρό ήταν μια μεταβατική περίοδος από τη δραχμή στο ευρώ, και επειδή στους πίνακες που είχε με τα ποσά των προστίμων τα οποία είχαν επιβληθεί ανά έτος στην επιχείρηση δεν έγραφε δίπλα το νόμισμα, υπέθεσε ότι ήταν σε δραχμές καθώς απέκλεισε το να έχει καταλογιστεί ένα τόσο μεγάλο ποσό ως πρόστιμο σε τριφυλιακή εταιρεία. Στην παρατήρηση της εισαγγελέα ότι στο τέλος του πίνακα υπήρχε το συγκεντρωτικό ποσό σε ευρώ, η ίδια είπε ότι το καθήκον της ήταν να περνά στο Taxis τα ποσά ανά έτος, οπότε δεν ασχολήθηκε να δει το σύνολο στο κάτω μέρος.  Ν.Κ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα