Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Διαδήλωση στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Διαδήλωση στο Δικαστικό Μέγαρο Κυπαρισσίας έκανε χθες το πρωί το Π.Α.ΜΕ. εναντίον των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αγρότες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, επιστήμονες, νέες και νέοι και μέλη του ΠΑΜΕ καθώς και της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τριφυλίας. «Οργάνωση & αγώνας ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών», έγραφε το πανό που ανήρτησαν οι συγκεντρωθέντες στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το Π.Α.ΜΕ. επίθεση και πάλη», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «η ανάπτυξή τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. δήμου Τριφυλίας και μέλος του Π.Α.ΜΕ.,

Σαράντος Κουκούμης, τόνισε ότι, «Κάνουμε σήμερα (σ.σ. χθες) αυτή την κινητοποίηση για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στους πλειστηριασμούς τους ηλεκτρονικούς που ξεκινάνε από σήμερα (σ.σ. χθες). Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα αφού έδωσε όλο το νομικό οπλοστάσιο στις τράπεζες, θα αρχίσουν από δω και πέρα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που ο λαός κινδυνεύει να χάσει και την πρώτη κατοικία του απ’ τη στιγμή που όλη η προηγούμενη προστασία αίρεται πλέον.
Και, απ’ την 1η Μάη θα έχουμε και κατασχέσεις από τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους, Εφορίες για ασφαλιστικές εισφορές, για φόρους και λοιπά, από 500 ευρώ και πάνω. Πρέπει ο λαός ξεσηκωθεί, να συσπειρωθεί και ν’ αγωνιστεί να μην πετύχουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.
Να διαδηλώσει μ’ όλη του τη δύναμη ότι η κατοικία πρέπει να προστατεύεται και να μην παραδίδεται στα χέρια των κεφαλαιοκρατών, που έχουν στόχο να φτωχύνουν ακόμη περισσότερο το λαό σήμερα που υποφέρει απ’ όλα τα δεινά που έχουν φέρει τα Μνημόνια και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου». Του Ηλία Γιαννόπουλου tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα