Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Μέσα μιλούσαν για ανάπτυξη και έξω γινόταν μάχη… (φωτογραφίες και βίντεο)

«Κλεφτοπόλεμος» στα στενά της Τρίπολης
Μπορεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να μιλούσε για ανάπτυξη και έργα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, αλλά λίγα μέτρα μακρύτερα επικρατούσε μιαν άλλη εικόνα. Εικόνα αντιφατική, αφού το κτήριο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας, που σκοπό είχαν να μην επιτρέψουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν, καθώς αγρότες, εργαζόμενοι της ΔΕΗ, μέλη του ΠΑΜΕ, όπως και άλλοι φορείς, έφθασαν στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια.
Οι συγκεντρώσεις, που είχαν ανακοινωθεί εδώ και μέρες με κάλεσμα από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ αυτών και από τη Μεσσηνία, ξεκίνησαν από δύο διαφορετικές πλατείες και κατευθύνθηκαν προς το «Αποστολοπούλειο». Όμως, οι δρόμοι της Τρίπολης ήταν αδιάβατοι, καθώς παντού υπήρχαν φράγματα από αστυνομικούς και κλούβες. Έτσι ξεκίνησε ένας «κλεφτοπόλεμος» στα στενά της αρκαδικής πρωτεύουσας,

προκειμένου οι διαδηλωτές να μπορέσουν να φθάσουν στο χώρο που θα μιλούσε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, η άρνηση των αστυνομικών να επιτρέψουν τη διέλευση, οδήγησε σε συγκρούσεις και ρίψη δακρυγόνων. Η κατάσταση όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο αποπνικτική, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους απάντησαν με πέτρες και επιχείρησαν να αναποδογυρίσουν τις κλούβες.
Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα, η κατάσταση εκτονώθηκε και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν. 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση tharrosnews
Video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα