Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ανασχηματισμός προ των πυλών - Ποιοι υπουργοί δεν θα πρέπει να αισθάνονται «άνετα»

Καταιγιστικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην κυβέρνηση μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου και του συζύγου της και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Πιο ορατός από ποτέ είναι ο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς οι παραιτήσεις δύο κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών πρώτης γραμμής φέρνουν τα πάνω - κάτω στο οργανόγραμμα του Μαξίμου.
Παρόλο που ο ανασχηματισμός δεν φαινόταν στα άμεσα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα λόγω των ανοιχτών μετώπων της κυβέρνησης σε Σκόπια, Τουρκία αλλά και σε εσωτερικά θέματα (Novartis), εντούτοις οι αποκαλύψεις για το επίδομα ενοικίου που

λάμβανε μία κορυφαία υπουργός της κυβέρνησης φέρνει αλλαγές στον σχεδιασμό της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πρέπει να αισθάνονται «άνετοι» στην καρέκλα τους, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας (λόγους υγείας), η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λία Κονιόρδου καθώς επίσης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Το θέμα της Αντωνοπούλου τέθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η διόρθωση ενός λάθους είναι βήμα μπροστά και όχι πίσω, για ένα πολιτικό σχέδιο που θέλει την αποδοχή και τη συμμετοχή της κοινωνίας, που δείχνει πως το κόμμα στηρίζει την απομάκρυνση της υπουργού.
Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού ενώ δεν αποκλείεται στον μίνι - ανασχηματισμό που θα ανακοινωθεί να πληρωθεί και η θέση του κ. Ζουράρι που είχε μείνει κενή μετά την παραίτησή του. dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα