Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μετά την καρατόμηση της Αντωνοπούλου


Ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι η παραίτησή του είναι αναπόφευκτη μετά την απομάκρυνση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα. Η συνομιλία έγινε σε καλό κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες.
Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Οικονομίας υπέβαλε τη νύχτα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά από επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό, ο οποίος και τη δέχτηκε.
Ο κ. Παπαδημητρίου επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησε ότι η απόφασή του είναι μονόδρομος μετά την απομάκρυνση της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας.
Η κ. Αντωνοπούλου καρατομήθηκε δύο ημέρες αφότου αποκαλύφθηκε πως εισέπραττε επίδομα 1.000 ευρώ ανά μήνα για να ενοικιάζει διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Το πρωθυπουργικό γραφείο ανακοίνωσε πως ο κ. Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτησή της, όμως η ίδια νωρίτερα είχε αποφύγει να δηλώσει παραίτηση, λέγοντας απλώς πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Το ζεύγος Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου είναι εύπορο και μολονότι η είσπραξη του επιδόματος ενοικίου από την εξωκοινοβουλευτική πρώην υπουργό είναι νόμιμη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στον ευρύτερο πολιτικό κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτησή του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό έγινε σε καλό κλίμα.

Ο κ. Παπαδημητρίου επέστρεψε από την Τρίπολη εχθές το βράδυ όπου είχε μεταβεί για να ανοίξει τις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου Πελοποννήσου.

Ο παραιτηθείς υπουργός και ο πρωθυπουργός συμφώνησαν να επικοινωνήσουν ξανά μετά το Περιφερειακό Συνέδριο, όπου σήμερα το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία ο κ. Τσίπρας.

Πηγή:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα