Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ Νέες αποκαλύψεις: Κι άλλοι υπουργοί παίρνουν επίδομα ενοικίου

Προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης και κορυφαίοι υπουργοί βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr στη λίστα των πολιτικών που κάνουν χρήση της ευνοικής διάταξης του νόμου 4336/2015.
Ο νόμος αυτός που προτάθηκε και ψηφίστηκε από την κυβέρνηση, δίνει την δυνατότητα σε υπουργούς που δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές να παίρνουν επιδότηση διαμονής εάν δεν διαθέτουν στην ιδιοκτησία τους κατοικία στην Αθήνα.
Μία περίπτωση, πέραν της Ράνιας Αντωνοπούλου, αφορά σε κορυφαίο υπουργό η ατζέντα του οποίου βρισκόταν στην πρώτη θέση στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ενώ άλλη περίπτωση αφορά υπουργό με περίοπτη θέση στο υπουργικό συμβούλιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετική χρήση έχουν κάνει υπουργοί που σήμερα δεν κατέχουν την ιδιότητα αλλά έπαιρναν επίδομα ενοικίου, ενώ τα εισοδήματά τους είναι τέτοια που θα μπορούσαν να έχουν αρνηθεί τέτοια παροχή.
Φυσικά, μία τέτοια κίνηση προϋποθέτει να προτάσσει κανείς την ηθική διάσταση έναντι

του νόμιμου δικαιώματος κάτι για το οποίο καταγγέλθηκε η καρατομηθείσα από τον πρωθυπουργό Ράνια Αντωνοπούλου.
Η ίδια άλλωστε, με την ανακοίνωσή της αναφέρει κυνικά ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου νόμου και όταν το έμαθε έσπευσε να κάνει χρήση. Στην ανακοίνωσή της γράφει πως «πολλούς μήνες μετά της θεσμοθέτησή της πληροφορήθηκα ότι ως εξωκοινοβουλευτικό μέλος της κυβέρνησης δικαιούμαι επιδότηση, και μάλιστα από συναδέλφους μου. Έτσι κατέθεσα αίτηση και έκτοτε έλαβα συνολικά 23.000 ευρώ για δύο χρόνια».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ποιοι είναι οι υπουργοί που έχουν κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος και αυτός είναι ο κύριος λόγος που με εντολή του πρωθυπουργού η διάταξη αυτή θα καταργηθεί με νέα τροπολογία τις επόμενες μέρες.
Όμως και από τη ΝΔ ετοιμάζονται να ζητήσουν εξηγήσεις για την είσπραξη επιδόματος ενοικίου και από άλλους υπουργούς πλην της κας Αντωνοπούλου καθώς πρόκειται για πρόσωπα που απολαμβάνουν υψηλές θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο.
Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι εάν και οι άλλοι πολιτικοί που έκαναν χρήση του νόμου για το ενοίκιο, είτε παλαιότερα είτε εισπράττουν ακόμα, θα επιστρέψουν αυτά τα ποσά στο ελληνικό δημόσιο και μάλιστα εάν θα θελήσουν να αποδείξουν ότι προέβησαν σε αυτή την διόρθωση dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα