Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Αναπαράσταση της απελευθέρωσης στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς θα γίνει και φέτος στην Κυπαρισσία, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Σύλλογοι από όλη την Τριφυλία θα συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική παλιά Ανω Πόλη της Κυπαρισσίας το απόγευμα του Σαββάτου, μέσα από την οποία αποτυπώνονται τα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα για την ημέρα αυτή έχει ως εξής: στις 5.15 μ.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Ανω Πόλης και κατάθεση στεφανιών. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τους αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης και θα γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας.
Στις 5.40 μ.μ. στην Ανω Πόλη θα παρουσιαστούν χοροί από μαθητές των Δημοτικών

Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Στη συνέχεια ο Δήμος Τριφυλίας και ο Σύλλογος για την Προστασία και την Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, τον Μορφωτικό Σύλλογο Γαργαλιάνων, τον Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών «Πυρσός», τον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών, τον Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), τον Σύλλογο Νέων Κυπαρισσίας, τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, τον Σύλλογο «Ελληνομνήμονες» και τον Σύλλογο Ελληνικών Γεωργαλίδικων Αλόγων Μεσσηνίας, θα πραγματοποιήσουν εορταστική εκδήλωση με θέμα: «Η απελευθέρωση της Αρκαδιάς».
Στις 6 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κυπαρισσίας.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου με αρχιερατική θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ στις 10 π.μ. θα γίνει επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Μετά τη δοξολογία, εντός του ναού θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Μαρία Πέππα, εκπαιδευτικό του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας.
Στις 11.30 π.μ. στην οδό 25ης Μαρτίου θα αρχίσει η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων.
Οι επετειακές εκδηλώσεις όμως θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 19 του μηνός με την εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων της Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας «Αλέκος Παπαδόπουλος» στις 8 μ.μ. eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα