Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τσιγγάνος κατηγορούμενος απείλησε μάρτυρα να αλλάξει την κατάθεση του!

«Καμπάνες» άκουσαν χθες οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους τσιγγάνους για διακεκριμένες κλοπές στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, δε δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους και οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Στον έναν επιβλήθηκε κάθειρξη 6 ετών για κλοπή σιδερένιων βιδών από σκαλωσιές και στο δεύτερο 7 χρόνια κάθειρξης για κλοπές σε δύο σούπερ μάρκετ.
Ένας τρίτος τσιγγάνος, που ήταν κατηγορούμενος, αθωώθηκε, καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία για εμπλοκή του στις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Στα σούπερ μάρκετ
Η πρώτη μάρτυρας κατέθεσε ότι το Σεπτέμβριο του 2012 είχαν σπάσει την τζαμαρία από το σούπερ μάρκετ που έχει στο Ασπρόχωμα και είχαν πάρει την ταμειακή μηχανή, κάρτες και διάφορα πράγματα. Το ίδιο είχε γίνει και σε σούπερ μάρκετ στη Θουρία. Εκεί υπήρχε

κάμερα, αλλά η καταγραφή ήταν κακής ποιότητας και μόνο σωματότυπο δράστη μπορούσαν να δουν και όχι χαρακτηριστικά.
Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι από το περπάτημα αναγνώρισαν τον πρώτο κατηγορούμενο τσιγγάνο, τον οποίο προσήγαγαν και ο οποίος «έδωσε» τους άλλους δύο.
Άλλος μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε δει κοντά στο σπίτι του το αυτοκίνητο που είχε ο πρώτος τσιγγάνος, με τρία άτομα, και κάποια στιγμή η γυναίκα του είπε ότι κάποιος παίρνει πράγματα από το οικόπεδό τους. Κοίταξε από το παράθυρο και τον είδε να παίρνει βίδες από σκαλωσιές.
Απειλές
Επίσης, ο συγκεκριμένος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι πριν από 10-15 ημέρες ο συγκεκριμένος τσιγγάνος επισκέφθηκε το σπίτι του πατέρα του, ζητώντας του να ανακαλέσει την κατάθεσή του, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι τα παιδιά του μπορεί να στενοχωρηθούν, αλλά και να τσαντιστούν»!
Μάλιστα, μετά την έκδοση της απόφασης η εισαγγελέας Έδρας κάλεσε το συγκεκριμένο τσιγγάνο και του επέστησε την προσοχή ότι αν απειληθεί ο μάρτυρας ή η οικογένειά του με οποιονδήποτε τρόπο, θα διωχθεί από την ίδια.
Κατά τις απολογίες τους ο πρώτος τσιγγάνος ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα που έγιναν οι κλοπές στα σούπερ μάρκετ τού είχαν πάρει το αυτοκίνητο οι άλλοι δύο, ενώ για τις βίδες από τις σκαλωσιές, είπε πως ήταν παλιοσίδερα.
Ο δεύτερος παραδέχτηκε ότι αυτός έκανε τις κλοπές στα σούπερ μάρκετ, αλλά ήταν με έναν ανήλικο και όχι τους συγκατηγορουμένους του, ενώ ο τρίτος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή. Της Βίκυς Βετουλάκη tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα