Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Μεγάλη κομματική εκδήλωση της Ν.Δ. στη Μεσσήνη με δυναμική εμφάνιση Νίκα!

Κάθε προσδοκία των διοργανωτών ξεπέρασε η προχθεσινή συγκέντρωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Μεσσήνης επ’ ευκαιρία των εγκαινίων των νέων γραφείων της οργάνωσης.
Στην κατάμεστη από «Νεοδημοκράτες» αίθουσα «Ρόδον» στη Μεσσήνη, επίσημοι προσκεκλημένοι, αλλά και ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν οι πρώην υπουργοί κυβερνήσεων της Ν.Δ., Μαριέτα Γιαννάκου και Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ., Στυλιανός Κονταδάκης.
«Δυναμική» ήταν η εμφάνιση που έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας. Ο κ. Νίκας καταχειροκροτήθηκε στην είσοδό του στην αίθουσα από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, ενώ «ύμνους» για το έργο του στο Δήμο Καλαμάτας, με «ευχές» για ανάλογη πορεία και ως περιφερειάρχης, εμπεριείχαν στις ομιλίες τους και οι τρεις βασικοί ομιλητές της βραδιάς.
Στο τέλος της εκδήλωσης το λόγο πήρε και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας, που προχώρησε σε μια πολιτική ομιλία τόσο σε εθνικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο , βάζοντας παράλληλα ως προτεραιότητα το
«νοικοκύρεμα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, δεν έλειψαν οι αιχμές τόσο προς την Περιφερειακή Αρχή, αναφορικά με την 7η επαρχιακή οδό και την παραμέληση της Αρχαίας Μεσσήνης, όσο και προς την κυβέρνηση, λέγοντας  ότι ουσιαστικά με τη λύση που προωθεί στο κομβικής σημασίας έργο του Καλαμάτα - Ριζόμυλος το στέλνει στις «καλένδες», ενώ για ακόμα μια φορά τάχθηκε υπέρ της «παραλιακής χάραξης».
Πριν από το δήμαρχο Καλαμάτας οι προσκεκλημένοι μίλησαν στους νεοδημοκράτες της Μεσσήνης για τη «νέα Ελλάδα» που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο «οικοδεσπότης» πρόεδρος της ΔΗΜ. ΤΟ. Μεσσήνης, Πέτρος Σκιαδάς.
Εν συνέχεια το λόγο πήρε ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στυλιανός Κονταδάκης. Ο κ. Κονταδάκης, ως αρμόδιος και για την προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού, ζήτησε απ’ όλα τα στελέχη να βρίσκονται σε «εκλογική επαγρύπνηση», κατηγορώντας ως αδίστακτη και ικανή για όλα την κυβέρνηση. Παράλληλα, τόνισε ότι ο εφησυχασμός είναι ο χειρότερος εχθρός, ενώ κλείνοντας έστειλε το μήνυμα ότι η Ν.Δ. που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τα «εμείς» ή «εσείς» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στόχο να ενώσει όλους τους Έλληνες.
Μετά τον κ. Κονταδάκη το λόγο πήρε η πρώην υπουργός Παιδείας, Μαριέτα Γιαννάκου. Η κα Γιαννάκου ανέλυσε τα ιδεολογικά όρια της Νέας Δημοκρατίας βάζοντας τους «άξονες» και τις «αξίες» πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η μελλοντική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τελευταίος ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ο κ. Σταϊκούρας ανέλυσε την τεράστια ζημιά που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική οικονομία, ενώ έθεσε και τους «πυλώνες» της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την «επόμενη μέρα». Επίσης, κατά την ομιλία του έκανε ξεχωριστή «μνεία» στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να είναι ομιλητής στην «ιδιαίτερη» πατρίδα του.
Εκτός των εκατοντάδων Νεοδημοκρατών, πολλά ήταν και τα κομματικά στελέχη που έδωσαν το «παρών» στην προχθεσινή εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία Μίλτος Χρυσομάλλης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο πρώην δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ο νυν υποψήφιος δήμαρχος της Κεντροδεξιάς Γιώργος Αθανασόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο περιφερειακός Σύμβουλος Περικλής Μαντάς, οι ενδιαφερόμενοι για τη «στελέχωση» του ψηφοδελτίου της Ν.Δ., Χρήστος Παναγόπουλος, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Αναστασόπουλος και Πιπίνα Κουμάντου, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας Νατάσσα Κυριακοπούλου, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων και κομματικών στελεχών από τοπικές οργανώσεις.

Του Κώστα Γαζούλη Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
 Το Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα