Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Φωτιές ανάβει η προανακριτική στην υγεία - Στο στόχαστρο υπουργοί

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υγεία.
Η προανακριτική επιτροπή συστήνεται προκειμένου να εξετάσει ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και να αποφασίσει, εάν αυτές προκύπτουν, την παραπομπή τους σε Ειδικό Δικαστήριο.
Στο στόχαστρο φέρεται να βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία καμία προκαταρκτική καθώς δεν υπάρχει ευθύνη για κανένα υπουργό ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επειδή δεν έχει βρει στοιχεία κλείνει «άρον-άρον» την εξεταστική, χωρίς να ελέγξει ουσιαστικά το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.
«Επικοινωνιακό πυροτέχνημα» της κυβέρνησης χαρακτήρισαν οι πηγές της ΝΔ τις πληροφορίες για πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υγεία, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με την εμπλοκή τεσσάρων πρώην υπουργών του

κόμματος.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι, τους 18 μήνες της Εξεταστικής Επιτροπής δεν έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο σε βάρος στελέχους της Ν.Δ και πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια λάσπης της Κυβέρνησης, η οποία θα πέσει στο κενό.
Το ζήτημα της προανακριτικής στάθηκε αφορμή για να σπάσει το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ , καθώς ο Μάριος Σαλμάς που επίσης φωτογραφίζεται για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων έσπευσε χθες να βγει σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης όταν άκουσε δημοσιογράφο να μεταδίδει από τη Βουλή ζωντανά για το θέμα.
Το ΚΙΝΑΛ διαφώνησε με τη σύσταση προανακριτικής, καθώς στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Ανδρέας Λοβέρδος για το Ερρίκος Ντυνάν, υπόθεση για την οποία φωτογραφίζεται επίσης ο Μάκης Βορίδης της ΝΔ.Η πρόταση κατηγορίας πρέπει να υπογραφεί από 30 βουλευτές και να ψηφίστει από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Η ψηφοφορία είναι μυστική και δεν έχει δικαίωμα να μετέχει σε αυτή το πρόσωπο εναντίον του οποίου στρέφεται η πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα