Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Αγροτικές κινητοποιήσεις προ των πυλών και στη Μεσσηνία (βίντεο)


Τις μηχανές των τρακτέρ τους ενόψει των επικείμενων κινητοποιήσεων ζεσταίνουν αγρότες και στη Μεσσηνία.
Χθες εκπρόσωποι του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης έκαναν γνωστό ότι τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν αγροτικές κινητοποιήσεις και σε τοπικό επίπεδο, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 11 π.μ., που θα στηθεί το πρώτο μπλόκο έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης.
Μιλώντας για τις κινητοποιήσεις ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Θεοδωρακόπουλος προανήγγειλε συμμετοχή Μεσσήνιων αγροτών στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, που προγραμματίζεται την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου.
Να σημειωθεί ότι εκείνη την ημέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η έκθεση “Agrotica 2020”, που θα ανοίξει τις πύλες της στις 30 Ιανουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό

Κέντρο στη συμπρωτεύουσα.
Αναφορικά με τα βασικά αιτήματα των φετινών κινητοποιήσεων ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε “τη μείωση του κόστους παραγωγής, τις κατώτερες εγγυημένες τιμές για το ελαιόλαδο”, ενώ τόνισε ότι ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών “παραμένουν πάντα επίκαιρα”.
Από την πλευρά του ο γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης Σπύρος Νικολόπουλος αναφέρθηκε “στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζει και φέτος η μικρομεσαία αγροτιά” αναφερόμενος ειδικά στην ελαιοκομική περίοδο. “Η φετινή κατάσταση έρχεται ως συνέχεια της περσινής δύσκολης χρονιάς, που υπήρχε ελλιπής προγραμματισμός δακοκτονίας” επεσήμανε.
Ακολούθως αναφέρθηκε στα “αγροτοδικεία” και συγκεκριμένα στη δίκη 33 Μεσσηνίων αγροτών, που έχει οριστεί στις 28 Φεβρουαρίου και δικάζονται για τη συμμετοχή τους στα μπλόκα του 2016. Στάθηκε στη “δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ότι τέτοιες υποθέσεις θα μπουν στο αρχείο και θα καταργηθούν τα αγροτοδικεία, αλλά συνεχίστηκαν οι ανακρίσεις”, ενώ “πλέον η Νέα Δημοκρατία τα συνεχίζει και μας πάει στο δικαστήριο”. Για το “εθιμοτυπικό των μπλόκων” είπε ότι “εθιμοτυπική είναι πλέον η συμπεριφορά των εκάστοτε κυβερνήσεων προς τους αγρότες, που κάθε χρόνο χειροτερεύει”.
Τέλος κάλεσε όλους τους αγρότες “να αφήσουν στην άκρη τη μοιρολατρία και την απαισιοδοξία και να βγουν μπροστά για μία καλύτερη ζωή. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν φοβάται και θα απαντήσει στο δρόμο”.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα