Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Θεοδωρικάκος: Μέχρι τέλος Ιουνίου ο εκλογικός νόμος των ΟΤΑ -Τι αλλάζει με αρμοδιότητες

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, θα έχει συνταχθεί ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα βάζει τέλος στην απλή αναλογική αλλά επίσης, με τις διατάξεις του, «θα αλλάζει τη δομή και θα ανασυγκροτεί το κράτος και την
αυτοδιοίκηση, μεταφέροντας περαιτέρω αρμοδιότητες στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ξεκαθαρίζοντας πλήρως ποιες είναι οι αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών και κράτους έτσι ώστε ο πολίτης να μη ταλαιπωρείται μπλέκοντας διαρκώς με διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και μεταφέροντας την εξουσία προς τα κάτω, στους Δήμους και στις Περιφέρειες», όπως είπε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο για τον εκλογικό νόμο «μια σκέψη που υπάρχει είναι όταν ο Δήμαρχος παίρνει ένα ποσοστό της τάξης του 40% ή του 42%, θα γίνει συζήτηση, να εκλέγεται. Ίσχυε παλαιότερα αυτό. Το βέβαιο είναι ότι θα καταργήσουμε την απλή

αναλογική η οποία δημιούργησε τρομακτικά προβλήματα στην
Αυτοδιοίκηση και μας υποχρέωσε το καλοκαίρι, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, να φέρουμε ένα νόμο που αποκατέστησε την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Τέλος η απλή αναλογική στους Δήμους, νέος εκλογικός νόμος. Κάνοντας όλο αυτό νομίζω το πακέτο θα έχει κλείσει πολύ σύντομα και οι όροι του εκλογικού ανταγωνισμού στη χώρα θα έχουν καθοριστεί πάρα πολύ γρήγορα και σε μεγάλη χρονική απόσταση από τις επόμενες εκλογές», είπε ο υπουργός.
«Στρατηγική προτεραιότητα οι συγκλίσεις»
Την ίδια στιγμή, στρατηγική προτεραιότητα για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι συγκλίσεις και συναινέσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά στην πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Είναι στρατηγική προτεραιότητα για την παράταξή μας να κάνουμε τα πάντα για να πετυχαίνουμε συγκλίσεις και συναινέσεις για να γίνεται πράξη και η ενότητα των Ελλήνων», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την πρόταση για την κυρία Σακελαροπούλου «συμβολική, υπερκομματική και υπερβατική κίνηση».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο πρωθυπουργός παρενέβη δυναμικά. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρέμβει με πολύ δυναμικό τρόπο δίνοντας μάχη για τα δίκαιά μας», σημείωσε και τόνισε ότι έθεσε όλους όσους μετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου προ των ευθυνών τους. Όσον αφορά την συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ, είπε ότι αναδεικνύει την ακυρότητα του μνημονίου που υπέγραψε η Τουρκία. Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και να στηρίξει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ενώ επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας εγγυώνται την ακεραιότητα της πατρίδας. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι για τα πάντα και έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας και γεμίζουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τον χαρακτήρισε δικαιότερο και αναλογικότερο από τους προηγούμενους καθώς το bonus που δίνει είναι κλιμακωτό και έχει σχέση με το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, ενώ διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα της χώρας.
Πεποίθησή του είπε ότι είναι πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τόνισε ότι προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και το καθήκον προς την πατρίδα.
Αναφερόμενος στην φορολογικές ελαφρύνσεις σημείωσε: «Πρώτο μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες της τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη. Να την απαλλάξει από τα βάρη τα οποία σήκωσε σε τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό διέλυσαν αυτήν την τάξη».
Τέλος σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τέλος Ιουνίου και επιβεβαίωσε ότι ένα από τα σενάρια που συζητώνται είναι ο Δήμαρχος να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο αν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 40%, αλλά, όπως σημείωσε, για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει διάλογος.

Η συνέντευξη του υπ. Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου στον Γιώργο Αυτιά
ΑΥΤΙΑΣ: Πώς είδατε τον Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ. Πολλοί λένε ότι αυτή η παρέμβαση έδειξε πολλά. Και τη δυσμένεια στη Μέρκελ- η οποία δεν φέρθηκε καλά στην Ελλάδα, καθόλου καλά, κάνοντας το χατίρι του Ερντογάν. Αλλά η παρέμβαση Μητσοτάκη είναι σαν να είμαστε στο Βερολίνο, γράφουν οι εφημερίδες. Το σχόλιό σας.

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Σημασία έχει κ. Αυτιά ότι σε ένα πολύ κρίσιμο θέμα που άπτεται των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων- γιατί η Τουρκία προκαλεί με αλλεπάλληλες παραβιάσεις και με την παράνομη κήρυξη του μνημονίου, των ΑΟΖ με ένα τμήμα της Λιβύης, γιατί η κατάσταση στη Λιβύη είναι ανώμαλη δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη- ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρέμβει με πολύ δυναμικό τρόπο δίνοντας μάχη για τα δίκαιά μας. Η Ελλάδα ασφαλώς και έπρεπε να είναι στη συνάντηση του Βερολίνου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Αλλά είναι εδώ, στη διεθνή σκακιέρα, με τις παρεμβάσεις της και τη δυναμική της, και την αξιόπιστη και δυναμική πολιτική που κάνει για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της. Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Στρατάρχη Χαφτάρ και νομίζω αυτή η κίνηση έχει πολύ μεγάλη αξία την παραμονή της Συνόδου στο Βερολίνο, γιατί αναδεικνύει την ακυρότητα του παράνομου, ανύπαρκτου μνημονίου, ένα χαρτί είναι αυτό που έχουν υπογράψει οι Τούρκοι με ένα τμήμα της Λιβύης, και βάζει τους πάντες στην Ευρώπη μπροστά στις δικές τους ευθύνες. Άλλωστε υπάρχουν και άλλες εξελίξεις στην περιοχή και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει αυτά που πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.

ΑΥΤΙΑΣ: Ουσιαστικά ο Μητσοτάκης με το τηλεφώνημα στη Μέρκελ, την άφιξη Χαφτάρ στην Αθήνα, λέει στην Ευρώπη «είμαι εδώ, παρεμβαίνω για την επόμενη μέρα στη Λιβύη»;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Λέει στην Ευρώπη ότι η Ευρώπη πρέπει και σε αυτό το θέμα να δείξει την αλληλεγγύη της. Πρέπει να δείξει μια ενιαία στάση και συμπεριφορά και πρέπει να στηρίξει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου οι οποίες εκπροσωπούν στη συγκεκριμένη περίπτωση και τα δικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ευρώπης, δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα και αυτό το ξέρουν οι πάντες. Και επομένως έχει κάθε δικαίωμα και κάθε δίκαιο να διεκδικεί αυτή τη θέση.

ΑΥΤΙΑΣ: Ο Ερντογάν στέλνει νοτίως της Κρήτης και δυτικά του Καστελόριζου ερευνητικό πλοίο. Με ποιο τρόπο προασπίζονται τα όρια της πατρίδας μας; Μόνο με το Διεθνές Δίκαιο;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Πιστεύω ότι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός πρωταγωνιστεί σε αυτήν την πολιτική. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Νομίζω ότι δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι είμαστε απολύτως έτοιμοι για τα πάντα και έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας και γεμίζουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση τον ελληνικό λαό.

ΑΥΤΙΑΣ: Απαντήσατε. Είστε σαφής σε αυτό. Λοιπόν, έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης. Φαίνεται ότι το 2021 τελειώνει. Τελειώνει νωρίς, λέτε να ετοιμάζεται καμιά ιστορία με εκλογές, μιας και ετοιμάζετε και τον εκλογικό νόμο… Πάτε για σύγκλιση; Η εντολή Μητσοτάκη είναι «Τάκη Θεοδωρικάκο θέλω σύγκλιση και στο θέμα αυτό»;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Είπα πριν από λίγο ότι οι Έλληνες οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι στις περιστάσεις που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πατρίδα και μπροστά στους μεγάλους εθνικούς κινδύνους. Και είναι στρατηγική προτεραιότητα για την παράταξή μας να κάνουμε τα πάντα για να πετυχαίνουμε συγκλίσεις και συναινέσεις για να γίνεται πράξη και η ενότητα των Ελλήνων. Αυτό έγινε κατορθωτό για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, για να δώσουμε, επιτέλους, το δικαίωμα στον παγκόσμιο ελληνισμό να ψηφίζει από τη χώρα που βρίσκεται. Το πετύχαμε με την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, του κ. Τασούλα με ένα ρεκόρ ψήφων. Ο πρωθυπουργός πρότεινε για πρώτη φορά μια γυναίκα, την κυρία Σακελαροπούλου, σε μια πολύ σημαντική, υπερβατική και υπερκομματική κίνηση η οποία αναμφίβολα συμβάλλει στην ενότητα και αυτό αποδείχθηκε γιατί αμέσως τοποθετήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση και το Κίνημα Αλλαγής, υπέρ αυτής της πρότασης. Άρα θα έχουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας η οποία θα εκλεγεί με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Άρα έχουμε αλλεπάλληλες τέτοιες κινήσεις. Τώρα σε ό,τι αφορά την ερώτηση που μου κάνατε η οποία είχε άλλα δύο σκέλη… Το πρώτο και βασικό κ. Αυτιά, μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες της τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη. Να την απαλλάξει από τα βάρη τα οποία σήκωσε σε τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό διέλυσαν αυτήν την τάξη.

ΑΥΤΙΑΣ: Πάμε σε αποκλιμάκωση των σκληρών φόρων κ. υπουργέ;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Μειώνουμε φόρους. Θα μειωθεί σε αυτόν τον χρόνο περαιτέρω 8% ο ΕΝΦΙΑ, μέχρι τον Ιούνιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας θα έχει σταθμίσει σε ποιο βαθμό θα έχει μειωθεί εφέτος η εισφορά αλληλεγγύης, δεσμευόμενος από τη δήλωση του πρωθυπουργού, την οποία παρουσιάσατε προηγουμένως, μέχρι το τέλος του 2021 αυτό να έχει αποκλιμακωθεί έτι περαιτέρω. Επομένως, έχουμε αλλεπάλληλες μειώσεις φόρων οι οποίες δίνουν ανάσα στα νοικοκυριά και στη μεσαία τάξη και ανοίγουν το δρόμο και για επενδύσεις και για αλλαγές και μια αλλαγή του οικονομικού κλίματος.

ΑΥΤΙΑΣ: Πάτε για εκλογικό νόμο, επιδιώκετε τη σύγκλιση. Εάν δεν περάσει ο εκλογικός νόμος… Έστω ότι το καταφέρνετε, δίνετε στο ΚΙΝΑΛ κάτι, στον ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ. έστω ότι δεν το αποδέχονται, ο κ. Μητσοτάκης θα πάει σε δυο αλλεπάλληλες εκλογές;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Να διευκρινίσουμε το εξής. Στο θέμα του εκλογικού νόμου είναι φυσιολογικό ότι τα κόμματα έχει το καθένα τη θέση του. Τον εκλογικό νόμο αυτόν που παρουσιάσαμε, ο οποίος θα συζητηθεί στην Επιτροπή και θα ψηφιστεί στη Βουλή την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, θα τον ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία και η «Ελληνική Λύση», το κόμμα του κ. Βελόπουλου. Ο νόμος αυτός είναι αναλογικότερος από τον προηγούμενο διότι δίνει ένα κλιμακωτό bonus, δεν δίνει το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα ανεξάρτητα από το ποσοστό. Ξεκινάει από ένα bonus 20 και φτάνει μέχρι 50, ανάλογα από με το ποιο ποσοστό θα πάρει το πρώτο κόμμα. Αυτό ασφαλώς είναι δικαιότερο και αναλογικότερο απ’ ό,τι συνέβαινε έως τώρα και διευκολύνει, επίσης, και την κυβερνησιμότητα. Αυτό που θέλω όμως κατηγορηματικά να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αυτά που βρήκε από την προηγούμενη 4ετία, βαδίζει με πολύ θετικό τρόπο και έχει πολύ σημαντική ανταπόκριση από την ελληνική κοινωνία και γι’ αυτό έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η ψυχολογία των ανθρώπων και υπάρχουν πολύ σημαντικές προσδοκίες. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας, σκληρή δουλειά, για την οποία θα κριθούμε από τους Έλληνες. Κρινόμαστε καθημερινά για τις προσπάθειες που κάνουμε. Άρα οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και επ’ αυτού δεν πρέπει να έχει κανείς καμία αμφιβολία.

ΑΥΤΙΑΣ: Έχω εγώ μία αμφιβολία.

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Παρακαλώ.

ΑΥΤΙΑΣ: Όπως αιφνιδίασε με την ΠτΔ, όπως αιφνιδίασε σε άλλα θέματα, όπως λέει τώρα θα καταργήσω τον φόρο αλληλεγγύης το 2021-2022, κάπου εκεί… Εγώ πιστεύω ότι όταν θα είναι έτοιμος για να κάνει εκλογές και είναι σίγουρος ότι παίρνει τις εκλογές πάλι με ένα μεγάλο ποσοστό θα τις κάνει. Αυτή είναι η άποψή μου. Και καλά θα κάνει να τις κάνει.

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Ακούστε. Δεν θέλω να σας πείσω να αλλάξετε άποψη, δεν έχει κανένα νόημα. Εάν όμως πιστεύεις ότι έχεις έρθει εδώ κυρίως για να παράσχεις ένα έργο για να πας μπροστά την πατρίδα σου, εάν είσαι ταυτισμένος με αυτό το καθήκον απέναντι στην πατρίδα και στην κοινωνία βάζεις πρώτα και πάνω απ’ όλα αυτό. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάνω απ’ όλα βάζει τα προβλήματα της κοινωνίας και τα συμφέροντα του Έθνους και αγωνίζεται για αυτά. Άλλωστε έχει την αυτοπεποίθηση ότι με το δημιουργικό έργο που παράγει και το οποίο θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο θα κριθεί θετικά από τον ελληνικό λαό στο τέλος της 4ετίας.

ΑΥΤΙΑΣ: Σαμαράς, σήμερα στον ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ. Ο Σαμαράς έβγαλε εισιτήρια. Την ώρα που θα ψηφίζεται η νέα Πρόεδρος θα οδεύει προς ΗΠΑ. Και λέει «δεν υπάρχει κακός λύκος, ούτε κοκινοσκουφίτσες στη ΝΔ». Και αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική. Σας εκπλήσσει το ταξίδι του κ. Σαμαρά τη μέρα που θα εκλέγεται η νέα Πρόεδρος;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Όχι, δεν υφίσταται κάποιο θέμα. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαρά έχει διευκρινίσει ότι το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο για ένα πολύ σοβαρό προσωπικό λόγο και ήταν αδύνατον να το αλλάξει. Δεν έχει καμία πολιτική χροιά αυτή η υπόθεση. Και νομίζω ότι δεν πρέπει να συζητείται…

ΑΥΤΙΑΣ: Έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα. Είναι ξεκαθαρισμένο;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Ναι.

ΑΥΤΙΑΣ: Κύριε υπουργέ, τον εκλογικό νόμο πότε θα τον ψηφίσετε;

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Ο εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή στη Βουλή. Έχει γίνει συζήτηση. Τα κόμματα έχουν ανταλλάξει τα επιχειρήματά τους και την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Βέβαια όπως εξήγησα προηγουμένως οι ψήφοι που θα πάρει αυτό το νομοσχέδιο δεν θα είναι 200. Θα είναι φυσικά λιγότεροι. Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι επόμενες εκλογές, όταν γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα γίνουν με απλή αναλογική.

ΑΥΤΙΑΣ: Άρα πάμε σε διπλές εκλογές…

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Άρα εάν δεν σχηματίζεται κυβέρνηση θα πρέπει να ξαναπάμε σε εκλογές. Τότε όμως, το τονίζω αυτό γιατί κατ’ επανάληψη όταν γίνεται αυτή η συζήτηση, σπεύδει μετά η αξιωματική αντιπολίτευση να σχολιάσει με διάφορους τρόπους. Εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

ΑΥΤΙΑΣ: 40% ο νέος δήμαρχος; Όποιος παίρνει 40% θα εκλέγεται δήμαρχος; Το έχει σήμερα ο Κουρτάκης στα «Παραπολιτικά»

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Πρόκειται μέχρι τέλος Ιουνίου να δημιουργήσουμε έναν κρίσιμο μεταρρυθμιστικό νόμο που θα αλλάζει τη δομή και θα ανασυγκροτεί το κράτος και την αυτοδιοίκηση, μεταφέροντας περαιτέρω αρμοδιότητες στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ξεκαθαρίζοντας πλήρως ποιες είναι οι αρμοδιότητες Δήμων και Περιφερειών και κράτους έτσι ώστε ο πολίτης να μη ταλαιπωρείται μπλέκοντας διαρκώς με διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες και μεταφέροντας την εξουσία προς τα κάτω, στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Εκεί κ. Αυτιά θα λύσουμε και το θέμα του εκλογικού νόμου για τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Όλο αυτό το διάστημα θα συζητήσουμε το θέμα του εκλογικού νόμου. Μια σκέψη που υπάρχει είναι όταν ο Δήμαρχος παίρνει ένα ποσοστό της τάξης του 40% ή του 42%, θα γίνει συζήτηση, να εκλέγεται. Ίσχυε παλαιότερα αυτό. Το βέβαιο είναι ότι θα καταργήσουμε την απλή αναλογική η οποία δημιούργησε τρομακτικά προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση και μας υποχρέωσε το καλοκαίρι, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, να φέρουμε ένα νόμο που αποκατέστησε την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και στις Περιφέρειες. Τέλος η απλή αναλογική στους Δήμους, νέος εκλογικός νόμος. Κάνοντας όλο αυτό νομίζω το πακέτο θα έχει κλείσει πολύ σύντομα και οι όροι του εκλογικού ανταγωνισμού στη χώρα θα έχουν καθοριστεί πάρα πολύ γρήγορα και σε μεγάλη χρονική απόσταση από τις επόμενες εκλογές.

ΑΥΤΙΑΣ: Πολλές ειδήσεις σήμερα, αλλά κρατήστε και μια δική μου παρατήρηση. Εκλογές γίνονται όποτε το κυβερνών κόμμα είναι έτοιμο να τις ξανακερδίσει πάλι. Καλή σας μέρα και σας ευχαριστώ. Κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Εσωτερικών δεν λένε ποτέ πότε θα γίνουν εκλογές.

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: Αλλά λέει πάντα αυτό που πιστεύει ότι είναι το σωστό για τη χώρα. Να είστε καλά σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα