Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: 10 νέα κρούσματα-2.576 συνολικά-1 θάνατος σήμερα-139 οι νεκροί στη χώρα

Τους 139 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα, καθώς σήμερα, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο, που κατεγράφηκε το τελευταίο 24ωρο.
Επιπλέον, τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 2.576 καθώς ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα του Covid-19 στη χώρα μας.
Την ίδια ώρα 41 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, ενώ 71 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Επίσης, μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα.
ΤΣΙΟΔΡΑΣ: “ΕΜΕΙΣ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΟΧΙ ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ, ΟΧΙ

ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ”
Απάντηση στα πυρά που δέχτηκε η Επιτροπή Επιστημόνων αναφορικά με την αλλαγή στάσης για τη χρήση μάσκας, έδωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.
«Tα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μετρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός όπως στα ΜΜΕ είναι ένα σημαντικό μέτρο».
Συνεχίζοντας επεσήμανε πως είναι «λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας. Μιλάμε για πάνινη μάσκα που μπορεί να κατασκευαστεί ακόμη και στο σπίτι. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Πάνινη, υφασμάτινη ή χάρτινη μάσκα σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Χρειάζονται οδηγίες. Θα ακολουθήσουν από τον ΕΟΔΥ, για τη φύλαξη, τον καθαρισμό των μασκών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα