Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Προγραμματική σύμβαση με δήμους για κοινόχρηστους χώρους υγιεινής


Η Περιφέρεια θέλει να συνάψει προγραμματική σύμβαση με δέκα δήμους της Πελοποννήσου για την κατασκευή κοινόχρηστων χώρων υγιεινής.
Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έστειλε επιστολή σε 10 δημάρχους της Πελοποννήσου, στην οποία επισημαίνει το πρόβλημα έλλειψης δημόσιων αποχωρητηρίων. Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Νίκας αναφέρει ότι η Περιφέρεια μπορεί να κατασκευάσει τους κοινόχρηστους χώρους υγιεινής και οι δήμοι να αναλάβουν τη λειτουργία τους.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Νίκα: "Ασφαλώς γνωρίζετε τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν εξαιτίας της έλλειψης κοινόχρηστων χώρων σε αρκετές πόλεις μας. Ενα πρόβλημα που τελευταία έχει οξυνθεί, για το λόγο ότι όλο και περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξυπηρετούν τους αντίστοιχους χώρους μόνο με τους πελάτες τους με τη χρήση κωδικού. Να προσθέσουμε ακόμα ότι και στις μεγάλες πόλεις η συγκεκριμένη έλλειψη οδηγεί στο να μετατρέπονται πολλοί χώροι και μάλιστα προβεβλημένοι σε δημόσια ουρητήρια. 
Επομένως για λόγους υγείας, πολιτισμού, τουριστικής ανάπτυξης και αισθητικής επιβάλλεται η κατασκευή και λειτουργία κοινόχρηστων χώρων υγιεινής και αυτό μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα. Με την παραχώρηση χώρου με εγκεκριμένη χρήση κατά νόμο από εσάς, εμείς μπορούμε να κατασκευάσουμε χώρους υγιεινής κατά το πρότυπο των αντίστοιχων χώρων που λειτουργούν στον αυτοκινητόδρομο, τους οποίους εσείς στη συνέχεια θα λειτουργείτε με τους όρους που νομίζετε και κατά προτίμηση με συνεργασία συνεργείου.
 Είμαστε στη διάθεσή σας για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μαζί σας για να δώσουμε οριστική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα".
Η επιστολή εστάλη στους Μεσσήνιους δημάρχους Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.
eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα