Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αποσύρθηκε σκίτσο του γερμανικού υπ. Υγείας που έδειχνε την Ελλάδα σαν παιδί της Τουρκίας



Το επίμαχο σκίτσο του γερμανικού υπ. Υγείας
Το γερμανικό υπ. Υγείας δημοσίευσε σκίτσο που εμφάνιζε την Τουρκία ως "μαμά", να κρατάει από το χέρι την Ελλάδα. Σάλος στα social media και σφοδρές αντιδράσεις.
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε σκίτσο του γερμανικού υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊού, το οποίο εμφάνιζε την Ελλάδα σαν παιδί της γειτονικής χώρας Τουρκίας, με το γερμανικό υπουργείο να αναγκάζεται να αποσύρει, λίγες ώρες αργότερα, το επίμαχο σκίτσο μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.
Συγκεκριμένα, στο σκίτσο του γερμανικού υπουργείου εμφανίζονταν διάφορες χώρες με την μορφή εικονογραφημένων ανθρώπων, οι οποίοι κρατούσαν από μία σημαία στο χέρι τους, συμβολίζοντας
έτσι την κάθε χώρα. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Ελλάδα, που εμφανιζόταν με τη μορφή μικρού παιδιού, το οποίο κρατούσε από το χέρι η "μαμά" Τουρκία.

Η εικονογράφηση προκάλεσε εύλογες απορίες και σάλο στα social media και ειδικά στο twitter, με τους Τούρκους χρήστες να ειρωνεύονται την Ελλάδα που απεικονιζόταν με τη μορφή μικρού παιδιού και τους Έλληνες χρήστες να αντιδρούν έντονα και να σχολιάζουν αρνητικά το σκίτσο, "βάζοντάς" τα με την Γερμανία.

Αρκετοί από τους Έλληνες χρήστες έγιναν έξαλλοι με την πράξη αυτή της Γερμανίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο η Γερμανία θα μπορούσε να έχει". Παράλληλα, πολλοί σχολίασαν και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν διακρίνεται για τις επιδόσεις της στην κρίση του κορονοϊού, αντίθετα με την Ελλάδα.

Το επίμαχο PDF ήταν μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, η οποία παρείχε ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Δείτε παρακάτω το σκίτσο:Το επίμαχο σκίτσο του γερμανικού υπ. Υγείας TWITTER
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα