Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο Π. Κατσίβελας για Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, έργα και διοίκηση Λεβεντάκη

Γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται στο έργο της ανάπλασης Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, σε εξασφαλισμένα έργα στο δήμο από την προηγούμενη δημοτική Αρχή Τριφυλίας και το σύστημα διοίκησης Λεβεντάκη εξέδωσε ο πρώην δήμαρχος κι επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», Παναγιώτης Κατσίβελας.
Στη δήλωση του κ. Κατσίβελα αναγράφεται: «Στις προηγούμενες εκλογές ενημέρωσα την κοινωνία μας, για όσα θα ακολουθούσαν σε ενδεχόμενη εκλογή. Δυστυχώς, δεν πέρασαν λίγοι μήνες και επιβεβαιώθηκα στο ακέραιο και ακόμα παραπάνω. Αποδεικνύεται καθημερινά ότι, ένας κωμικός θίασος έχει αναλάβει την διοίκηση του Δήμου μας, που την έκανε μια κακόγουστη παράσταση, που όμως εξελίσσεται σε τραγωδία . Προσπαθήσαμε και καταφέραμε να σχεδιάσουμε έργα αναγκαία για την κοινωνία μας, και παλέψαμε και καταφέραμε να τα εντάξουμε σε χρηματοδοτικά πρωτόκολλα σε μια περίοδο που τα λεφτά δεν υπήρχαν και τα μνημόνια διαδέχονταν το ένα το άλλο. Και καταφέραμε πολλά και σημαντικά έργα όπως ακριβώς είπα τότε και η πραγματικότητα με επιβεβαιώνει καθημερινά μιας και επίσημα εντάχθηκε και «η ανάπλαση της δεκατεσσάρων των Φιλιατρών» στο πρόγραμμα

LEADER. Τα περισσότερα έργα τα προχωρήσαμε σε τέτοιο σημείο που ήταν θέμα χρόνου να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν. Σε κάποια απέμειναν, γιατί δεν προλάβαμε να υπογράψουμε τις συμβάσεις και κατάφεραν να τα πετάξουν στα βράχια, να υποβάλουν τους πολίτες σε απρόβλεπτες και ανυπέρβλητες ταλαιπωρίες, που τελειωμό δεν έχουν και κυρίως καταστρέφουν με περισσή ευκολία ό,τι με κόπο δημιουργήσαμε.
Η Άνω Πόλη θα περάσει μια μεγάλη τραγωδία, τα επόμενα χρόνια, εξ’ αιτίας αποκλειστικά της ανεπάρκειας του συστήματος Λεβεντάκη. Και άκουσον άκουσον, έμαθαν τώρα ότι σε δύο έργα, και δεν είναι τα μόνα, η ανάπλαση της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας και η δημιουργία ταρτάν στο Στάδιο Φιλιατρών χρειαζόταν πριν την σύμβαση ο προ συμβατικός έλεγχος. Και το γελοίο είναι ότι προσπαθούν να βρουν άλλοθι πίσω σε δύστυχους υπαλλήλους του Δήμου, που οι ίδιοι ευνούχισαν και δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας κατά πάντων. Αλήθεια, τι πήρε χαμπάρι ο πολύξερος αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας ; Τι πήρε χαμπάρι η περικαλλής νομικός ,που θα έφερνε την ανάπτυξη του τόπου μας; Τι πήραν χαμπάρι οι «έμπειροι» περί την διοίκηση στρατηγοί και επιχειρηματίες; Τι πήρε χαμπάρι ο πολυμαθέστατος επί των Οικονομικών αντιδήμαρχος; Τί πήρε χαμπάρι ο επικεφαλής Δήμαρχος που, αν δεν κατάλαβε, είναι ο βασικός και αποκλειστικός υπεύθυνος πάντων, όσων συμβαίνουν, σήμερα στο Δήμο, αλλά και ως τελικώς υπογράφων. Και δεν θέλω να πιστέψω ότι διεκδικούν το ρόλο του ανεύθυνου, του τυχαίως παρευρισκόμενου, του δημαρχεύοντος. Ποιός ειλικρινά μπορεί να πιστέψει ότι ο Δήμαρχος μπορεί να αγνοεί ο ίδιος τις διαδικασίες και τους νόμους της Διοίκησης και των έργων και όλων. Ποιός ειλικρινά μπορεί να πιστέψει ότι το Πολίτευμα στον Δήμο Τριφυλίας μετατράπηκε σε αυτό του ανεύθυνου άρχοντος.
Αλήθεια, ποιος δικηγόρος από αυτούς, που έχει ο Δήμος, ποιος Γραμματέας ήλεγξε τις συμβάσεις, ποιος από τη σπάταλη Διοίκηση Λεβεντάκη, ειδικός σύμβουλος, ασχολήθηκε με αυτά και πότε; Αλλά ξέχασα, η μία έχει εξελιχθεί σε τρομοκράτη ψυχών των εργαζομένων και των πολιτών, ο δε έτερος κομιστής σκοτεινών αναθέσεων που μεθοδεύει και επεξεργάζεται η διοίκηση και οι συνεργαζόμενοι της , κομιστές νέων ηθών στο Δήμο μας. Και μη μου πεις τώρα ότι χρειάζονται 6 !!! αναθέσεις για την μελέτη της πλατείας των Φιλιατρών; Αλλά αυτά τα «κόλπα» τα έμαθαν καλά και γρήγορα. Αλήθεια, με ποιο συγκεκριμένο έργο, ποιου προϋπολογισμού, ποιας μελέτης έγιναν οι πρόσφατες ασφαλτοστρώσεις στη πόλη της Κυπαρισσίας; Και ποιοι οι επιβλέποντες; Και ποιοι θα τολμήσουν να βεβαιώσουν έργο που δεν υπάρχει; Καταστρατηγώντας όλες τις διαδικασίες διαφάνειας. Και δεν ήμουν βέβαια αφελής, όταν σας προέτρεπα να δώσετε προτεραιότητα στους δρόμους της Κυπαρισσίας, να δημιουργήσετε έργο με τα 500.000 ευρώ του Φιλόδημος που είχα εξασφαλίσει και σας άφησα στο Δήμο αδέσμευτα και τα παρκάρατε στα Δημαρχεία Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.
Η δική μας Δημοτική Αρχή με τους ίδιους υπαλλήλους, με τα ίδια στελέχη, συνεργαστήκαμε κατά τον καλύτερο τρόπο και καταφέραμε πράγματα που δεν θα δείτε ούτε στον ύπνο σας. Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ, γιατί εξαπατήσατε τη κοινωνία μας. Σταματήστε να καταστρέφετε και να διαλύετε τον Δήμο και επιτέλους σταματήστε να είστε παιδική χαρά, που περί άλλων τυρβάζει και για άλλα χαίρεται».  tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα