Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Αναβίωση των μονοπατιών σ’ όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου

Ενδιαφέρον για Ταΰγετο, αλλά και για Πύλο-Μεθώνη
Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των μονοπατιών της περιοχής, αλλά και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, αποδεικνύει η νέα συνάντηση – μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα- του περιφερειάρχη Παν. Νίκα με τον πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Μαίναλον”, Γιάννη Λαγό. Μάλιστα, όπως διαπιστώνεται, σκοπός του κ. Νίκα είναι όχι μόνο η ανάδειξη των κλασικών μονοπατιών (όπως, για παράδειγμα, αυτά του Ταϋγέτου), αλλά και άλλων περιοχών και δη της Μεσσηνίας.
Το σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής: «Ο σχεδιασμός για την επέκταση και σε
άλλα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου του επιτυχημένου προγράμματος μονοπατιών του Μαινάλου αποτέλεσε το αντικείμενο που συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντησή του, προχθές το μεσημέρι, στην Τρίπολη με τον Γιάννη Λαγό, πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) “Μαίναλον”.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, συζητήθηκε η επέκταση του επιτυχημένου προγράμματος μονοπατιών του Μαινάλου και στα άλλα βουνά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με προτεραιότητα τον Ταΰγετο, καθώς στον Πάρνωνα έχει ολοκληρωθεί η σχετική προσπάθεια. “Θα δημιουργηθούν διαδρομές από το Ξυλόκαστρο και το Κιάτο μέχρι την Πύλο και τη Μεθώνη μέσα από παλιά μονοπάτια” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, επαναλαμβάνοντας ότι η αναβίωση των μονοπατιών “συνιστά βασική προϋπόθεση για έναν ποιοτικό τουρισμό”».
Α.Π., tharrosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα