Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Ανοιχτή επιστολή Καραμπά στον δήμαρχο Τριφυλίας


Την Παρασκευή 24-4-2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, εκπροσώπων των επιχειρηματιών της Ανω Πόλης με τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη.
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι αντιδήμαρχοι κ. Σ. Μπακούρος, κ. Χάιδω Παναγιωτοπούλου, κ. Ν. Φρούσσος, καθώς και η γενική γραμματέας του δήμου κ. Μ. Μυλωνά και οι ειδικές συνεργάτιδες κ. Ηλ. Κονδυλοπούλου και κ. Ε. Λεβεντάκη. Η συνάντηση είχε ως στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας και των επαγγελματιών της Ανω Πόλης για την πορεία και την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης της Ανω Πόλης, το οποίο αντιμετώπιζε πολλές δυσχέρειες. Την Παρασκευή 24-4-2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, εκπροσώπων των επιχειρηματιών της Ανω Πόλης με τον δήμαρχο Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη.
Στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι αντιδήμαρχοι κ. Σ. Μπακούρος, κ. Χάιδω Παναγιωτοπούλου, κ. Ν. Φρούσσος, καθώς και η γενική γραμματέας του δήμου κ. Μ. Μυλωνά και οι ειδικές συνεργάτιδες κ. Ηλ. Κονδυλοπούλου και κ. Ε. Λεβεντάκη. Η συνάντηση είχε ως στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας και των επαγγελματιών της Ανω Πόλης για την πορεία και την εξέλιξη του έργου της ανάπλασης της Ανω Πόλης, το οποίο αντιμετώπιζε πολλές δυσχέρειες.
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος κ. Γ. Λεβεντάκης και ενώ περιμέναμε μία αισιόδοξη προοπτική για την εξέλιξη και αποπεράτωσή του, μας ανακοίνωσε την οριστική παύση του, λόγω της έλλειψης προσυμβατικού ελέγχου της σύμβασης, μίας νομικής διαδικασίας που πραγματοποιείται λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης του έργου, η οποία υπογράφηκε

από τον δήμαρχο κ. Γ. Λεβεντάκη στις 11 Νοεμβρίου του 2019. Η ανακοίνωση αυτή διά στόματος δημάρχου μας άφησε εμβρόντητους και στις ερωτήσεις που του θέσαμε για το ποιος έχει την ευθύνη για αυτή την καταστροφική εξέλιξη, αποποιήθηκε κάθε προσωπική του ευθύνη -ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει την σύμβαση- και μετατόπισε γενικά και αόριστα την ευθύνη σε υπαλλήλους του δήμου, απειλώντας ότι θα διατάξει ΕΔΕ και θα αποδώσει ευθύνες.
Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα προς τον δήμαρχο: Γιατί κύριε δήμαρχε, πριν υπογράψετε τη σύμβαση για ένα τόσο σημαντικό έργο της Κυπαρισσίας, έργο που σχετίζεται με την ιστορία, την αισθητική και την οικονομία της πόλης μας, δεν φροντίσατε να ενημερωθείτε επαρκώς και να συμβουλευτείτε τους νομικούς και τεχνικούς σας συμβούλους και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την αρτιότητα του φακέλου της σύμβασης; Να υποθέσουμε ότι αυτό οφείλεται σε άγνοια, σε προχειρότητα ή σε έναν συγκεντρωτισμό λόγω υπερτίμησης των ικανοτήτων σας, η οποία, τελικά, οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τους επαγγελματίες της Ανω Πόλης και σε αισθητική υποβάθμιση της ιστορικής Αρκαδιάς; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ορίζετε απόλυτα και ανεξέλεγκτα την περιουσία του δήμου, όταν ανερυθρίαστα ενθαρρύνατε τους πληττόμενους επιχειρηματίες να κινηθούν δικαστικά εναντίον του δήμου και να αποζημιωθούν για τα διαφυγόντα κέρδη -και σωστά θα πράξουν- και έτσι ο λαός της Τριφυλίας να πληρώσει τις δικές σας παραλείψεις; Εχει άραγε κανείς από όλους μας το δικαίωμα, αναλαμβάνοντας ένα αξίωμα με στόχο να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον, να ολιγωρεί και να υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας; Γιατί μη μου πείτε ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα αποτελέσει οικονομική αιμορραγία του δήμου, αφού πρέπει να αποζημιώσει την εταιρεία για ένα έργο που δεν θα γίνει, να αποζημιώσει τους επαγγελματίες, που τόσο καιρό έχουν κλειστά τα καταστήματά τους, αλλά και το πιο σημαντικό, να χάσει ο δήμος περισσότερα από 250.000 € από τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου; Μιλήσατε για νέα δημοπράτηση του έργου. Είναι άραγε αυτή μια εφικτή λύση ή είναι μια πρόταση εντυπωσιασμού για να καθησυχάσετε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, ρίχνοντας το έργο στις καλένδες, ένα έργο έτοιμο, ένα έργο δημοπρατημένο; Εχετε διερευνήσει εξαντλητικά με τους νομικούς σας συμβούλους και τη Νομική Υπηρεσία του δήμου τη δυνατότητα συνέχισης του έργου, με τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία; Αλήθεια, κ. δήμαρχε με αυτήν την ανευθυνότητα και προχειρότητα σκοπεύετε να διοικήσετε το δήμο;
Δηλώνετε -και καλά κάνετε- ότι εσείς είστε πλέον στη διοίκηση του δήμου και υπογράψατε αυτή τη σύμβαση, γιατί δεν αναγνωρίζετε και δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη για την ακύρωση του έργου; Είστε δηλαδή δήμαρχος που καρπώνεστε μόνο επιτυχίες, ενώ οι αποτυχίες βαραίνουν γενικά και αόριστα την προηγούμενη δημοτική αρχή, τους υπαλλήλους και οποιονδήποτε άλλον που κατά τη γνώμη σας, σας συκοφαντεί;
Κύριε δήμαρχε, οι πολίτες της Κυπαρισσίας περιμένουν από εσάς να έχετε το ψυχικό σθένος να αναγνωρίσετε την ευθύνη για την παράλειψη του προσυμβατικού ελέγχου, τόσο σημαντικού για την ολοκλήρωση του έργου και να αναλάβετε την πολιτική ευθύνη. Και πολύ περισσότερο, να εξαντλήσετε τις δυνατότητες που σας δίνει ο νόμος για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.
Μην υπεκφεύγετε, μην μετατοπίζετε την ευθύνη, μην βλέπετε ότι σας υπονομεύουν φαντάσματα.
Μαρίκα Αν. Καραμπά
Μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα