Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Τα δεσποτικά καθεστώτα χρειάζονται συνεχώς «επιτυχίες»....

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση
του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ
Τα δεσποτικά καθεστώτα χρειάζονται συνεχώς «επιτυχίες», το ίδιο και οι λαϊκιστές κάθε απόχρωσης, για να εξαπατούν τον κόσμο. 
Το είδαμε στην Ελλάδα την περίοδο των «αγανακτισμένων», δεξιών και ακροδεξιών κυρίως, που κατήγγειλαν ότι, κρύβουμε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων για να ξεπουλήσουμε την χώρα στους Ευρωπαίους τοκογλύφους.
Ο Ερντογάν σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι, με την βοήθεια του Θεού όπως πάντα λέει, μπορεί να κάνει θαύματα, ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο, ότι η Τουρκία ανακάλυψε στην Μαύρη Θάλασσα, στα όρια της Τουρκικής ΑΟΖ με την Βουλγαρία και την Ρουμανία, τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου.
Η τεράστια αυτή ποσότητα την εκτίμησε σε 320 δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο.
Η ποσότητα είναι ελάχιστη και μη εκμεταλλεύσιμη και είναι βέβαιο ότι είναι πολύ μικρότερη, όπως συμβαίνει σε κάθε αρχικό εντοπισμό κοιτάσματος σε όλο τον κόσμο.
Για παράδειγμα στο οικόπεδο Αφροδίτη της Κύπρου, η πρώτη εκτίμηση των ξένων εταιρειών που έκαναν τις έρευνες, ήταν 7 τρις. κυβικά μέτρα, και όταν προχώρησαν στην επόμενη φάση της αξιολόγησης, μετά από 3 περίπου χρόνια, η εκτίμηση έπεσε στην μισή ποσότητα περίπου.
Μέσα σε λίγους μήνες, από τις 20 Ιουνίου που άρχισε η γεώτρηση μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν οι επιστημονικές και τεχνικές δυνατότητες για να εντοπίσεις και να εκτιμήσεις το μέγεθος του κοιτάσματος.
Όσο γρήγορα και να κινηθεί, θέλει τουλάχιστον 10 χρόνια να φθάσει στην εκμετάλλευση.
Το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης ανέκαμψε λίγο και έπεσε πάλι. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στο πυροτέχνημα Ερντογάν.
Διεθνώς, όταν το κοίτασμα εκτιμηθεί ότι είναι αξιοποιήσιμο, 5 τουλάχιστον χρόνια μετά τον εντοπισμό του και όχι λίγους μήνες, όπως λέει ο Ερντογάν, χρειάζονται μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις και άλλα 5 τουλάχιστον χρόνια για την πρώτη ημέρα της εξόρυξης.
Ο Ερντογαν είπε, σαν μάγος που είναι, ότι θα χρειαστούν 1.2 δις δολάρια για την επένδυση και λιγότερο από 3 χρόνια για την εξόρυξη.
Η Τουρκία πέρσι έκανε εισαγωγές 23.290.000.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και σε 10 χρόνια θα χρειάζεται 40 δις κυβικά μέτρα.
Η Γερμανία, μια χώρα με ανάλογο πληθυσμό με την Τουρκία, μόνο από τον North stream 1 εισάγει 40 δις κυβικά μέτρα τον χρόνο από την Ρωσία και κατασκευάζει τον North stream 2 για άλλα περίπου 40 δις κυβικά μέτρα, για να καλύπτει το 40% των αναγκών της σε φυσικό αέριο.
Ο Ερντογάν με στιγμιαία πυροτεχνήματα δεν μπορεί να στηρίξει ούτε την Τουρκική οικονομία ούτε την δημοτικότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα