Πρέπει να βρεθούν και άλλοι χώροι για να διεξάγονται μαθήματα, έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους, ανά τάξη, τονίζει ο Ηλίας Μόσιαλος.
Η τοποθέτηση αυτή για τους μαθητές στα σχολεία προέρχεται από τον Ηλία Μόσιαλο, καθηγητή του LSE και εκπροσώπου της Ελλάδας για ζητήματα της πανδημίας στα διεθνή φόρα. Ο κ. Μόσιαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, δεν απέρριψε καθόλου και την εξ αποστάσεως διδασκαλία. «Δεν πρέπει να είναι plan B, είπε χαρακτηριστικά».
«Είναι στο χέρι μας να ανακόψουμε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Προϋπόθεση είναι η συντονισμένη δράση της Πολιτείας με τους φορείς και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.
Αναφερόμενος στις αιτίες που οδήγησαν εκ νέου σε αύξηση των κρουσμάτων της νόσου,
ο κ. Μόσιαλος μίλησε για πολύ μεγάλο εφησυχασμό που υπάρχει από τα τέλη Απριλίου. «Το ελληνικό lockdown ήταν από τα μικρότερα που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη. Ήταν 6 εβδομάδες. Το αποσύραμε νωρίς. Επικράτησε πολύ μεγάλη χαλαρότητα στη χώρα. Ίσως δεν πέρασαν στους πολίτες και τα σωστά μηνύματα. Αυτό όμως είναι και το παράδοξο της πρόληψης. Αν δεν δεις το πρόβλημα μπροστά σου, αν δεν χτυπήσει την πόρτα σου, τότε νιώθεις ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Έπρεπε τα μηνύματα να συνεχιστούν. Γι' αυτό και τόνιζα ότι ιδίως τα δημόσια πρόσωπα έπρεπε να φορούν τις μάσκες και να δίνουν το καλό παράδειγμα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας για θέματα κορονοϊού, υπογράμμισε ότι για τα μικρά παιδιά είναι πιο ήπια τα συμπτώματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μεταδίδουν τη νόσο. Αν τα παιδιά μένουν με γονείς και χωρίς παππούδες και γιαγιάδες, τότε είναι πολύ πιθανό να μην δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στους οικείους τους.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα