Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: «Μοντέλο Πόρου» για Μυτιλήνη, Ζάκυνθο και Ημαθία

Την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τη Μυτιλήνη,τη Ζάκυνθο και την Ημαθία, στο πρότυπο των όσων έχουν ισχύσει για τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναγγέλλοντας, παράλληλα, παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό, παρατείνονται για 14 ημέρες όλα τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα για τις παραλίες, τις εκκλησίες και τους τόπους λατρείας (σ.σ. απαγόρευση λιτανειών), η αναστολή των πανηγυριών και κάθε είδους εκδηλώσεων όπου ο κόσμος είναι όρθιος.
Ταυτόχρονα, παρατείνεται για δύο εβδομάδες ακόμη η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε

όλους τους κλειστούς χώρους εκτός από τους χώρους εστίασης.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, για ακόμη δύο εβδομάδες αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Επιπλέον παρατείνονται οι εργαστηριακοί έλεγχοι σε εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, ενώ επιβάλλεται απαγόρευση λειτουργίας επιχειρήσεων με συγκεκριμένες δραστηριότητες (π.χ. ΚΑΠΗ, ντισκοτέκ που δεν χορηγούν φαγητό, λέσχες τυχερών παιχνιδιών κλπ.)
Εξάλλου, παρατείνονται και οι έλεγχοι σε πλοία προερχόμενα από το εξωτερικό αλλά και στο yachting.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα και μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ, τις δομές φιλοξενίας και αλληλεγγύης.
Σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από το εξωτερικό, αναστέλλεται η υποχρέωση για αρνητικό PCR (τεστ) για όσους έρχονται από Ολλανδία, αλλά διακόπτονται όλες οι πτήσεις από Βαρκελώνη και Καταλονία.
Εξάλλου, συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα