Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Νέα παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών

Οριστικό τέλος στις όποιες προσδοκίες μείωσης των φορολογικών βαρών από το 2021 έβαλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ένα «μεικτό» σύστημα υποχρεωτικών και εθελοντικών μειώσεων στα ενοίκια σε συγκεκριμένους κλάδους και προαναγγέλλοντας παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών έως και τον Μάρτιο του 2021.
Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Open, έκανε λόγο για την κατάρτιση ίσως του πιο δύσκολου προϋπολογισμού για το 2021 λόγω πανδημίας.
Επί του παρόντος, το οικονομικό επιτελείο επικεντρώνεται στην παράταση υφιστάμενων μέτρων και την ενεργοποίηση πρόσθετων παρεμβάσεων για την τόνωση της ρευστότητας

στην οικονομία και την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, είναι έτοιμη να ανακοινώσει:
Παράταση των αναστολών πληρωμών φόρων και εισφορών για όσους επλήγησαν έως και τον Μάρτιο του 2021. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι όποιες αναστολές φόρων και εισφορών ισχύουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα επεκταθούν έως και το πρώτο τρίμηνο του 2021 και στη συνέχεια θα ενεργοποιηθεί η νέα ρύθμιση αποπληρωμής των συσσωρευμένων υποχρεώσεων σε 12 άτοκες ή 24 έντοκες (επιτόκιο 2,5%) δόσεις.
Σχεδιάζεται παράταση και για τα επιδόματα ανεργίας και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας και για το πρόγραμμα Συν-Εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα