Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός - Σύψας: Αύξηση κρουσμάτων και μεταδοτικότητας με το άνοιγμα των σχολείων

Ο κ. Νίκος Σύψας μίλησε για τις μάσκες, τους μαθητές και την αναμενόμενη νέα αύξηση των κρουσμάτων από τον COVID19.
Δεν άφησε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Νίκος Σύψας για το τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε σχέση με τα νέα κρούσματα και την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι από χθες 26/8 βλέπουμε την επήρεια του Δεκαπενταύγουστου και την επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά.
Για τον μέσο όρο ηλικίας των νοσούντων ο κ. Σύψας είπε πως είναι κάτω των 40 και συγκεκριμένα 35-36 έτη που σημαίνει ότι «οι ηλικίες που οδηγούν την νόσο αυτή την περίοδο είναι 20 με 30».
Μάλιστα ζήτησε από τα νέα παιδιά να φοράνε μάσκα παντού και να μην την βγάζουν ούτε

δευτερόλεπτο.
Για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία ο καθηγητής ανέφερε ότι αναμένουμε αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας, του δείκτη «R», αλλά όπως διευκρίνισε «αν τα παιδιά μείνουν στο σπίτι τους οι συνέπειες θα είναι δυσανάλογα μεγάλες. Τα σχολεία είναι τα τελευταία που πρέπει να κλείσουν».
Αύξηση κρουσμάτων μετά το άνοιγμα των σχολείων στην Φλόριντα
Ραγδαία είναι πάντως η αύξηση των κρουσμάτων με το άνοιγμα των σχολείων στην Φλόριντα. Ο αριθμός των παιδιών της Φλόριντα που διαγνώστηκαν με κορονοϊό έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 9.000 τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθώς τα σχολεία σε ολόκληρη την πολιτεία ανοίγουν.
Επί του παρόντος έχουν επιβεβαιωθεί 48.730 κρούσματα του νέου ιού σε παιδιά κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με πρόσφατη παιδιατρική έκθεση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας των ΗΠΑ, την οποία δημοσίευσε προχθες, Τρίτη, το Newsweek.
Σε μια προηγούμενη έκθεση, που δημοσιεύτηκε στις 9 Αυγούστου, υπήρχαν 39.735 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μεταξύ της ίδιας ηλικιακής ομάδας, γεγονός που σηματοδοτεί αύξηση 8.995 μολύνσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.Μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων, αναφέρονται 17.311 επιβεβαιωμένα περιστατικά μεταξύ των παιδιών από 14 έως 17 ετών, τα οποία αποτελούν το 36% όλων των περιπτώσεων σε παιδιά.
Τα κρούσματα σε παιδιά μεταξύ 5 και 10 ετών είναι 12.946, ή το 27% του προαναφερθέντος συνόλου, κατά την ίδια αναφορά.
Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν αύξηση και του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται με COVID-19. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στις 9 Αυγούστου υπήρχαν 436 νοσηλείες ανηλίκων, ενώ, στην πιο πρόσφατη έκθεση, οι νοσηλείες αφορούν πλέον 602 παιδιά.
Εξάλλου, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι περισσότερα από 700 κρούσματα σχετίζονται με τα γυμνάσια και τα πανεπιστήμια, τα οποία άνοιξαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα