Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Οργή Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά Ερντογάν: «Απομονώνει την Τουρκία»


Συναντήθηκε με μέλη της Χαμάς
Οργισμένη ανακοίνωση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας παράλληλα για απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα

Οργισμένη ανακοίνωση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας παράλληλα για απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα.
Ο τούρκος πρόεδρος όχι μόνο συναντήθηκε –για δεύτερη φορά τουλάχιστον- με ηγετικά στελέχη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς -την οποία Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες την έχουν καταχωρήσει ως τρομοκρατική- αλλά και με μέλη της οι οποίοι είναι στη «μαύρη λίστα», για έναν εκ των οποίων οι ΗΠΑ αναζητούν πληροφορίες για τη σύλληψή του για πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες!

«Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα» επισημαίνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Oι αλλεπάλληλες συναντήσεις του Ερντογάν με ανώτατα στελέχη της Χαμάς, όπως τον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Ισμαήλ Χανίγια, έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση και του Ισραήλ.
Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται έντονα στο ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν φιλοξένησε δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου. Η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενήθηκαν από τον Πρόεδρο Ερντογάν είναι Ειδικά Χαρακτηρισμένοι Παγκόσμιοι Τρομοκράτες. Το αμερικανικό πρόγραμμα ανταμοιβής για τη δικαιοσύνη αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

»Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν σε αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν υποδέχθηκε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου».
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα