Οι τιμές έχουν απογειωθεί σε όλα, από τα πιο φτηνά έως τα πιο ακριβά κρέατα, και ο καλπασμός των τιμών έρχεται να βάλει το δίλημμα κοτόπουλο ή χοιρινό, αντί γαλοπούλας, ή ακόμα και μειωμένες ποσότητες για να βγει τελικά ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
Η τιμή στο κοτόπουλο
2021: Από 3.19€ προσφορά στα 1.99€,
2022: 2.99€,
2023: Από 3.75€ προσφορά στα 2.99€,Μάλιστα, από το ρεπορτάζ του LIVE NEWS προκύπτει πως το νωπό κοτόπουλο κοστίζει 3.80€.
Αν κάποιος έχει την επιθυμία στο γιορταστικό τραπέζι να πάρει ρολό κοτόπουλο, τότε οι τιμές είναι οι εξής:
2022: 8.32€/κιλό,
2023: 11.95€ /κιλό,
Μία μέση συσκευασία 1,5 κιλού:
2022: 12.48€,
2023: 17.92€,
Αύξηση: 5.44€.
Συσκευασμένο κοτόπουλο
2022: 8.99€/κιλό
2023: 16.15€/κιλό
Αύξηση: 79.6%
Χοιρινό κρέας
Στην περίπτωση που από την άλλη επιχειρήσει να αγοράσει χοιρινό και εκεί θα διαπιστώσει σύντομα πως οι τιμές έχουν ομοίως «πετάξει».
Λαιμός ελληνικός με κόκκαλο
2021: 5.75€ και προσφορά στα 4.60€/ κιλό,
2022: 6.65€ και προσφορά στα 5.65€/ κιλό,
2023: 8.60€/κιλό.
Μπούτι ή σπάλα - εισαγωγής
2022: 4.99€/ κιλό,
2023: 8.75€ και με προσφορά 5.99€/κιλό.
Χοιρινή σπάλα με μαρμελάδα πορτοκάλι, κονιάκ, μουστάρδα και ανανά στα 8.90 ευρώ.
Ελιά ή σπάλα χωρίς κόκκαλο ελληνική
2021: Από 10.29€ προσφορά στα 8.23€/ κιλό,
2022: Από 12.20€ προσφορά στα 10.37€/ κιλό,
2023: 14.35€.
Οι καταστροφές στην Θεσσαλία αυξάνουν την τιμή στις γαλοπούλες
Γαλοπούλα (κρεαταγορά): 7.50€ (2021), 9€ – 10€ (2022), 10,50€ – 12€ (2023),
Γαλοπούλα (συνοικιακά κρεοπωλεία): 11€ (2021), 13€ (2022), 13€ – 15€ (2023),
Αρνί – Κατσίκι: 7 – 9€ (2021), 9 – 13€ (2022), 12€ – 15€ (2023).
Γαλοπούλα (3 κιλά): 30€ (2022), 36€ (2023),
Κατσίκι – αρνί: (5 κιλά): 39€ (2022), 45€ (2023),
Βοδινό (3 κιλά): 31€ (2022), 43.5€ (2023),
Ρολό κοτόπουλο (3 κιλά): 25€ (2022), 36€ (2023),
Κοτόπουλο (3 κιλά): 8.97€ (2022), 11.40€ (2023).
Τέλος η επιβάρυνσή για μόλις 3 κιλά μπορεί να φτάσει και τα 11 ευρώ για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα