Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ευρωεκλογές... στον αστερισμό των celebrities: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επενδύουν σε διασημότητες


Η ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ, τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωλίστα που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως τα τρία μεγαλύτερα κόμματα θα επιχειρήσουν στις προσεχείς εκλογές να αποσπάσουν ψήφους μέσω διαφόρων διασημοτήτων. Ηθοποιοί, παρουσιαστές, καλλιτέχνες και πρώην αθλητές τίθενται στην υπηρεσία των κομμάτων, με τις ηγεσίες τους να ελπίζουν πως έτσι θα προσελκύσουν ψηφοφόρους στις 9 Ιουνίου στις ευρωεκλογές.
ΝΔ: Πατρίς - Θρησκεία - Τηλεθέαση
Το κυβερνών κόμμα παρουσίασε χτες το σύνολο του ψηφοδελτίου του και η σύνθεσή του δείχνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί διακαώς να ανακόψει τις διαρροές προς την Ακροδεξιά και να «ψαρέψει» ψήφους από το φιλοθεάμον κοινό.
Ιδανικός υποψήφιος που μπορεί να παίξει και στα δύο «ταμπλό» είναι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος επί χρόνια πάλευε να λάβει θέση σε ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ένθερμος και δεδηλωμένος υποστηρικτής της ΝΔ, θεωρείται πως έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα στους ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ δεν δίστασε εχτές να βροντοφωνάξει για ακόμα μια φορά πως θέλει να υπηρετήσει το (χουντικό μεταξύ άλλων) τρίπτυχο «Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια».
Προσθήκη της τελευταίας στιγμής υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, που μεσουράνησε για ένα διάστημα σε μεσημεριανές και lifestyle εκπομπές. Η παρουσιάστρια είχε παλαιότερα δεχτεί προτάσεις και από άλλα κόμματα, αλλά τις είχε αρνηθεί.
Η ΝΔ δεν περιορίστηκε ωστόσο σε αυτά τα δύο διάσημα πρόσωπα, καθώς επέλεξε πρώην εκλεγμένους που μπήκαν στην πολιτική μετά από πορεία σε άλλους χώρους. Ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας έχει υπάρξει βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, η παρουσιάστρια Νόνη Δούνια ήταν μέλος του κοινοβουλίου με τη ΝΔ την προηγούμενη τετραετία, η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου διαγράφει χρόνια τώρα πορεία στον πολιτικό στίβο, ενώ η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα έχει κατέλθει και στο παρελθόν υποψήφια με τη ΝΔ.
ΣΥΡΙΖΑ: Λαμπερά πρόσωπα με τη «βούλα» μελών και φίλων
Σχεδόν όλα τα «λαμπερά» πρόσωπα που κατήλθαν στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν τον στόχο της εκλογής τους.
Ανάμεσά τους βρίσκουμε τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου, που είχε κατέλθει ξανά τόσο στις εθνικές όσο και σε περιφερειακές εκλογές, την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, τον πρώην μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά, τους δημοσιογράφους/παρουσιαστές Δημήτρη Πανόπουλο, και τον πρώην παίκτη του Survivor Νάσο Παπαργυρόπουλο.
Απέτυχαν να εκλεγούν ο άλλοτε νικητής του Greek Idol 2, Παναγιώτης Τσακαλάκος, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παναγιώτου και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά.
Η επιλογή των 35 υποψηφίων έχει τη «βούλα» των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που κατευθύνθηκαν στην κάλπη των προκριματικών και έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να γίνει στόχος κριτικής για τις επιλογές του. Ωστόσο αναμένεται και ενδιαφέρον η 18η Απριλίου, όταν και θα παρουσιαστεί το πλήρες ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε ειδική εκδήλωση.
Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Οι εναπομείναντες πέντε υποψήφιοι θα αποτελέσουν προσωπική επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη. Παλαιότερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να αντλήσει πέντε πρόσωπα που απέτυχαν να εκλεγούν, ωστόσο, η δήλωση αυτή «μαζεύτηκε» από την Κουμουνδούρου. Εκτός απροόπτου τέσσερα από τα πέντε πρόσωπα που θα επιλέξει ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι γυναίκες ώστε να επιτευχθεί η ισάριθμη συμμετοχή των δύο φύλων στο ψηφοδέλτιο.
Πληροφορίες που έφεραν τον Γιώργο Λιάγκα να έχει συμφωνήσει να κατέλθει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδονταν πάντως εχτές από την Κουμουνδούρου.
ΠΑΣΟΚ: Μια μεταγραφή που δημιούργησε προβληματισμό
Αναμφισβήτητα η υποψηφιότητα του σημερινού ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη, με το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνη που «κλέβει» την παράσταση, καθώς προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην Χαριλάου Τρικούπη, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική υποψηφιότητα αναγνωρίσιμου προσώπου στο ΠΑΣΟΚ.
Στις ευρωεκλογές κατέρχεται υποψήφιος με το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη ο Γιώργος Καλλιακμάνης, συνδικαλιστής αστυνομικός, που έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός από τη (σχεδόν καθημερινή) συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές με επίκεντρο ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν την κοινωνία.
Υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ κατέρχεται και ο Σάκης Αρναούτογλου, παρουσιαστής επί χρόνια δελτίων καιρού στην ΕΡΤ3, ενώ υποψήφια κατέρχεται ξανά μετά από σχεδόν μια δεκαετία η Άννα Βερούλη, πρώην πρωταθλήτρια του ακοντισμού και στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα